Marko Bela, sceptic că PNL şi PSD vor coagula opoziţia

Marko Bela, sceptic că PNL şi PSD vor coagula opoziţia

Liderul UDMR Marko Bela spune că nu ştie dacă PNL, PC şi PSD vor reuşi să coaguleze opoziţia. Vicepremierul a declarat că o confirmare a uniunii celor două partide ar fi corelarea programelor.

"În România este nevoie de o anumită coagulare a forţelor politice, ar fi nevoie şi de o anumită polarizare a stângii şi a dreptei, sincer nu ştiu dacă această alianţă va ajuta la o astfel de coagulare sau la o astfel de cristalizare a diferitelor direcţii fiindcă, aşa cum am văzut, totuşi liberalii au un alt program decât social-democraţii. Deci marea lor provocare va fi să reuşească să coreleze cele două programe. În acest moment este o întrebare şi răspunsul va fi dat ulterior, după părerea mea', a spus Marko Bela, citat de Agerpres. Vicepremierul consideră că nu se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare atâta timp cât coaliţia cu PDL funcţionează. În acelaşi timp, într-o înregistrare făcută publice de Hotnews.ro, Marko le spunea UDMR-iştilor din teritoriu că în următoarea perioadă trebuie să analizeze cu cine vor negocia pentru următoarele alegeri, dar şi cât mai rămân la guvernare.

Indirect, Marko a dat astfel semnalul că ar putea ieşi de la guvernare şi să încline către o alianţă cu PSD şi PNL pentru a se asigura că formaţiunea va fi la putere şi după 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News