Domeniul cercetării spațiale se pare că ia având și în cazul țării noastre. Tot mai mulți tineri investesc timp și pasiune în ceea ce înseamnă procesul de cercetare. Un bun exemplu în acest sunt sens sunt cei de la VOIDSHIP, un start-up înființat de Marius-Constin Trifu și Inesa Schmidt în anul 2022, dar care deja a obținut fondurile necesare pentru a porni proiectul lor de cerecetare.
„Sunt extrem de încântată să primim acest premiu. Marius a creat pentru prima dată un astfel de proiect în România, printr-un strat-up care privește spre două direcții, în perspectiva privată, printr-un proiect care construiește și va opera micro și nano-sateliți, totul înglobat într-un proiect inovativ. Am creat astfel prima asociație care se ocupă cu sprijinirea studenților pasionați de tehnologia spațială, un proiect de această dată cu sprijinul mediului public, căci această asociație este înglobată în Universitatea Politehnică din București”, a spus Inesa Schmidt, Co-founder & Chief Management Officer VOIDSHIP.
Întregul eveniment poate fi vizionat live pe canalul de Youtube Hai România.
Un 2023 promițător
Chiar dacă anul 2022 a însemnat începutul, s-au întâmplat mai multe evenimente importante în cazul celor de la VOIDSHIP. Aceștia au înființat compania, au primit prima finanțare și au început construirea unui centru de dezvoltare în Dragomirești Vale, în județul Ilfov. Iar anul în curs se anunță a fi unul promițător, dar în același timp plin de provocări.
„Proiectele pentru 2023 constau în dezvoltarea mai multor componente ale rachetei, precum și testarea lor, foarte multe teste”, spune fondatorul VOIDSHIP pentru revista Capital. Marius-Constin Trifu, CEO și co-fondator, activează astfel într-un domeniu al viitorului, necunoscut și plin de provocări, însă chiar și așa, acesta nu se încrede în ideea de eșec. „În domeniul aerospațial se va dezvolta foarte mult industria spațială privată, sunt optimist că inclusiv în România acest domeniu va deveni și la nivelul publiclui larg mult mai interesant”, afirmă Trifu.
Gala Capital „Top 100 Manageri”
Managerii de succes din România au fost premiați miercuri seara, 26 aprilie, în cadrul Galei Capital Excelența în Management. Evenimentul a avut loc la Phoenicia Grand Hotel, iar întreaga gală de premiere a fost transmisă în regim live pe pagina de Facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania. Înregistrările integrale vor putea vi vizionate pe aceste canele media.
Revista economică Capital organizează încă din anul 2015 Gala Excelența în Management, un eveniment special în cadrul căruia sunt premiate performanțele managerilor din companii de renume prezenți în mod activ pe piața din România. Cei 100 de manageri menționați în acest supliment fac parte din mai multe domenii de activitate, precum administrație publică, agenții de publicitate, resurse umane sau educație și cercetare.
Managerii ce au fost prezentați și premiați în cadrul Galei „Excelență în Management” ediția 2023 au fost incluși și în Capital Top 100 Manageri, un proiect în cadrul căruia redacția Capital a analizat performanțele șefilor de departamente de la companii din toate domeniile de activitate, urmărind rezultatele, deciziile și acțiunile relevante desfășurate de aceștia în anul precedent.