În urmă cu trei ani, MARIOARA MURARESCU era diagnosticată cu o necurățătoarea maladie: cancer de sân.  Din 2008 și până acum a suferit două intervenții chirugicale și mai multe ședințe de chemoterapie. În 2012 boala a recidivat la tiroidă, ceea ce a aruncat-o într-o cruntă depresie și a trebuit să se pensioneze. În urmă cu doi ani prezentatoarea TV declara că nu mai are motivația să se lupte cu boala, fiind hotărâtă să se bucure de familia ei. Din momentul în care a aflat că boala a recidivat, știa că doar o minune o mai poate salva.
O mână de ajutor a venit din partea Sofiei Vicoveanca. Interpreta de muzică populară a rugat-o pe Teo Trandafir să o viziteze la spital şi s-o convingă prin propriul exemplu că poate învinge boala. "A fost de mai multe ori la Marioara", a spus cântăreaţa.
Ultimile șase luni de viață și le-a petrecut în spital. Îndrăgita realizatoare a emisiunii "Tezaur Folcloric" fuseset mutată de la Spitalul "Elias" din Capitală la Spitalul Militar "Dr. Agrippa Ionescu" din Baloteşti, iar Sărbătorile de Iarnă și le petrecuse în spital, alături de câteva prietene și fiul său. „A avut nişte sărbători tare triste. Astăzi se simţea bine, mâine era la pământ. A avut multe momente de deznădejde, însă fiul şi nora au ajutat-o şi au fost în permanenţă lângă ea. Mai are şi câteva prietene care nu au lăsat-o singură. Acum e bine, încrezătoare. Se mai simte rău, dar e mult mai bine decât luna trecută. Visează la clipa când va ajunge acasă”, a declarat un apropiat al Marioarei Murărescu.
Sârșitul a venitbrusc. Cu doar câteva zile în urmă un prieten de familie spunea că starea de sănătate a prezentatoarei de TV Marioara Murărescu dă semne de ameliorare, iar ea spera să să se întoarcă acasă.