Îndrăgita interpretă de muzică ușoară Marina Voica, în vârstă de 85 de ani, a ajuns de urgență la spital. Ulterior, artista a dezvăluit și care au fost motivele.
Sâmbătă seara, Marina Voica a fost transportată cu ambulanța la spitalul din Câmpina. Pe 2 septembrie, artista a împlinit 85 de ani. Din fericire, artista a fost externată duminică și se simte bine. De altfel, îndrăgita cântăreață a și povestit ce s-a întâmplat: a fost o toxiinfecție alimentară.
„Am chemat salvarea. Eu sunt foarte pofticioasă. Am primit mâncare mai multă în această zi şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Inima este reparată sută la sută de cel mai bun chirurg din Europa. Sunt norocoasă de prietenii ei. Eu mă ascundeam că nu mă simt bine. Eu în ochii lumii trebuie să fiu frumoasă şi sănătoasă. Eu sunt artistă şi nu vreau să se plângă să se verse lacrimi pentru mine de milă", a spus artista la Antena 3.
În luna mai, Marina Voica a suferit o operație pe cord deschis și s-a recuperat foarte bine, după cum declara chiar ea.
„Este greu să vorbeşti despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operaţie pe inimă foarte grea, la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc! Echipa spitalului şi doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă.
S-au purtat excepţional, cu profesionalism şi răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăţi. A fost greu. Nu sunt încă restabilită complet, dar o să încep încet, încet. Sper să mă refac cât mai repede. Mulţumesc echipei care a făcut din inima mea una aproape nouă. O operaţie extraordinară”, declara artista imeiat după externarea din spital.
Marina Voica, o viață de poveste
Născută Nicolaskaia și devenită celebră după numele primei căsnicii, Voica, Marina împlinește astăzi 85 de ani și este o parte a istoriei noastre recente, nu doar prin muzica sa, ci și prin câteva episoade din viața ei plină de aventuri.
Născută în orașul rusesc Ivanovo, Marina Alexandrovna ajunge studentă la Facultatea de Finanțe și Credite din Moscova. Încă din primul an îl cunoaște pe românul Marcel Voica, student și el. La terminarea facultății, în 1958, cei doi pleacă în România, unde se căsătoresc.
Ea se angajează la direcția generală a Administrația Asigurărilor de Stat – ADAS, înființată cu doar 6 ani în urmă.
Nu rămâne acolo mult timp. La o petrecere a lucrătorilor în asigurări, Marina Voica este văzută de celebrul om de televiziune Valeriu Lazarov. Pasionată de copil de muzică, tânăra economistă urca pe scenă alături de orchestră.
Din acel moment, cariera ei pornește fulminant. Marcel Voica este părăsit și locul său este luat de doctorul Viorel Teodorescu.
În 1980, cei doi decid să ceară azil politic în Germania Federală, profitând de un turneu al artistei.
Medicul se îmbolnăvește și Marina Voica revine în țară pentru a îl îngropa în pământ românesc. Un gest de mare curaj pentru acea vreme, care o să o și coste enorm. În Republica Socialistă România nu mergea să ceri azil în Occident și apoi să te întorci senin acasă. Marina Voica a fost interzisă, ăsta este termenul exact, de la apariții tv sau de la difuzare la radio. De teama cenzurii, compozitorii care o curtau până atunci nu îi mai ofereau piese.
În 1983, tot printr-un gest de curaj, Marius Țeicu îi oferă o piesă, care ia premiul cel mare la festivalul de la Mamaia.
Cenzura decide să nu difuzeze finalul Galei de la Mamaia, practic melodia câștigătoare nefiind transmisă. Evenimentul este unic în istoria muzicii ușoare românești. Abia în 1990 ea reapare în fața publicului.