Armata americană salvează încă un grup de marinari iranieni

Armata americană salvează încă un grup de marinari iranieni

O navă a marinei militare americane a recuperat şase marinari iranieni după ce vasul la bordul căruia se aflau aceştia s-a defectat în timp ce patrula în apele Golfului Persic, la cinci zile după ce a recuperat alţi 13 pescari capturaţi de piraţii somalezi, scrie BBC.

Unul dintre iranieni a suferit arsuri şi este acum îngrijit de medicii armatei americane, a dezvăluit George Little, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Intervenţia marinei americane vine la câteva zile după ce o altă navă militară a salvat 13 pescari iranieni ţinuţi captivi de piraţii somalezi de mai bine de o lună. Regimul de la Teheran a calificat gestul marinei militare americane drept un "act umanitar".

Iranul a avertizat însă echipajul navei care i-a recuperat pe cei 13 pescari în Marea Arabiei, USS John C. Stennis, să nu mai revină în Golful Persic, pe fondul schimbului de replici între Teheran şi Washington privind controlul Strâmtorii Ormuz, pe unde este transportat 35 la sută din petrolul mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Republica Islamică a avertizat comunitatea internaţională că, dacă adoptă noi sancţiuni împotriva sa din cauza controversatului program nuclear, va bloca strâmtoarea. SUA au atras atenţia că vor interveni militar în cazul în care acest lucru se va întâmpla.