Marilyn Monroe: secrete de la cratiţă

Marilyn Monroe: secrete de la cratiţă

Celebra actriţă aspira să devină autoare de carte de bucate şi colecţiona reţete.

Feminitatea lui Marilyn Monroe a devenit un simbol universal, deşi diva obişnuia să spună: "Sunt aşa un eşec ca femeie… Bărbaţii aşteaptă atât de mult de la mine din cauza imaginii pe care şi-au făcut-o despre mine şi pe care eu mi-am făcut-o, ca sex-simbol".

O femeie fragilă de fapt, cu simţul umorului şi cu unele preocupări... casnice. "O zeiţă în bucătărie. Sau, cel puţin, aşa putem deduce dintr-o reţetă scrisă chiar de mâna actriţei", nota despre Marilyn Monroe publicaţia "The Daily Mail". Scrisă pe o bucată de hârtie cu antetul unei companii de asigurări, reţeta lui Marilyn reprezintă revelaţie, fiind publicată într-un volum despre corespondenţa divei.

"Gospodina" Marilyn pregătea o umplutură pentru friptura de vită dintr-o bucată de pâine înmuiată în apă, cinci ierburi aromatice, condimente şi nuci. Fără ouă, supă de carne, şi mai ales "fără usturoi!". Trebuia să mai conţină, conform detaliilor notate de Marilyn, "o mână de parmezan ras" - pentru ca friptura de vită să fie "perpelită - fără ulei", plus pătrunjel. Reţeta datează din perioada căsniciei vedetei cu dramaturgul Arthur Miller. Alături de el, Marilyn a sperat că o să fie luată în serios ca actriţă şi, de ce nu, ca gospodină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există de fapt mai multe reţete culinare pe care încântătoarea actriţă le-a notat, dorinţa ei fiind aceea de a le cuprinde într-o carte de bucate semnată de ea. <iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/b0LOsi6WZK0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avea o alimentaţie sănătoasă

"Îngerul blond" avea o alimentaţie destul de sănătoasă, după cum a ieşit la iveală din nişte chitanţe ale sale de la o băcănie şi de la o măcelărie aflate la trei străzi distanţă de apartamentul din New York al actriţei. Cele şapte chitanţe datează din mai 1962, luna în care diva i-a cântat "Happy Birthday, Mr President" lui John F. Kennedy. Sunt inscripţionate cu "Marilyn Monroe" sau "M. Monroe", iar printre cumpărături se numără anghinare, ouă, brioşe, castraveţi, ridichi, gem de căpşuni, brânză Cheddar, porumb, căpşuni, andive, lapte, cotlete de miel şi pui.

"Produsele arată o dietă formată din salate, fructe şi carne, indicând multe proteine, ceea ce este benefic. Dar, evident, Marilyn îşi îngăduia şi câteva bunătăţi, precum brioşele şi gemul", a declarat un nutriţionist.

În casa actriţei din Brentwood, California, trona o bucătărie imensă, "un loc magic, intim, ideal pentru o familie care vrea să se bucure din plin de un cămin fericit", după cum a fost descrisă atunci când vila a fost vândută. <iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/k4SLSlSmW74" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> REGIM DE VEDETĂ

Lifestyle

Biografii notează că atunci când avea tendinţe de îngrăşare, actriţa ţinea diete drastice: mânca ouă fierte şi morcovi raşi, bea mult suc de portocale şi lapte. În fiecare dimineaţă înainte de micul dejun, Marilyn făcea jogging pentru a se menţine în formă. De asemenea, ridica greutăţi în mod regulat pentru a-şi menţine braţele tonifiate.

Primul ei soţ, Jim Dougherty, a devăluit că starul obişnuia să-şi limpezească faţa de 15 ori cu apă, după ce se spăla cu un săpun obişnuit. De asemenea, se pare că Marilyn îşi pregătea tenul pentru machiaj aplicând un strop de vaselină pe nas şi pomeţi, pentru o piele hidratată şi strălucitoare. <iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/Ul7RshPanMc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>