Marica, un nou început

Marica, un nou început

Cu un antrenor nou, care l-a titularizat din primul meci, atacantul român a marcat unicul gol al nemţilor de la Stuttgart pe terenul Sampdoriei.

După un prim sezon în care a fost catalogat drept o mare dezamăgire de presa germană, Ciprian Marica începe o nouă viaţă la VfB Stuttgart. Demiterea lui Armin Veh, antrenorul care l-a ţinut mai mult rezervă pe fostul dinamovist şi l-a criticat în dese rânduri în presă, pare a fi de bun augur pentru fotbalistul român. Markus Babbel, noul tehnician al şvabilor, l-a titularizat pe Marica încă de la primul său meci ca antrenor, iar atacantul echipei naţionale a reuşit să marcheze unicul gol al nemţilor în remiza obţinută pe terenul Sampdoriei (1-1), în grupele Cupei UEFA.

„Vreau să demonstrez că am valoare“

„Sunt fericit că am marcat împotriva unui adversar foarte puternic. Eu cred că am controlat jocul şi puteam să învingem, dar ni s-a refuzat un penalty. E foarte important să câştigăm duminică, împotriva celor de la Schalke, în faţa propriilor fani“, a declarat Marica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revirimentul internaţionalului tricolor, o veste bună şi pentru selecţionerul Victor Piţurcă, este salutat de presa germană, de obicei foarte critică la adresa lui Ciprian. „Mulţumim Marica“, a titrat „Kicker“ după egalul de la Sampdoria, precizând că românul pare a fi unul dintre favoriţii noului antrenor. Pe blogul personal, Marica mărturiseşte că a început o nouă perioadă din cariera sa în care vrea să le închidă gura contestatarilor: „Îmi voi da şi ultima picătură de energie pentru clubul la care activez. A început o nouă perioadă la VfB şi vreau să am linişte, pentru a demonstra celor ce m-au contestat că Marica are valoare. Le sunt dator celor care au crezut în mine“.

Bölöni e pe cai mari

Marica nu este singurul român care face spectacol în Grupa C a Cupei UEFA, unde primul loc este ocupat de Standard Liège, formaţia lui Ladislau Bölöni. Echipa tehnicianului român a câştigat în deplasarea de la Partizan Belgrad cu 1-0 şi a acumulat şase puncte din două partide disputate. Stuttgartul lui Marica va înfrunta Standard Liège pe 18 decembrie, în Germania. Tot joi seară, Racing Santander, cu Sepsi rezervă, a remizat la PSG, scor 2-2.   6 goluri a marcat Ciprian Marica pentru VfB Stuttgart în acest sezon. Românul a avut două reuşite în Bundesliga, una în Cupa Germaniei, două în Intertoto şi una în Cupa UEFA.