Evenimentul Zilei > Social > Mariana Nicolesco la Vatican. Colindele românești ajung la peste un miliard de oameni
Mariana Nicolesco la Vatican. Colindele românești ajung la peste un miliard de oameni

Mariana Nicolesco la Vatican. Colindele românești ajung la peste un miliard de oameni

Seara magică în care din Vatican, prin Mondovisione şi Radio, s-a îndreptat spre căminele a peste un miliard de oameni vocea de aur a sopranei Mariana Nicolesco interpretând vechile colinde românești a rămas de neuitat în memoria tuturor.

Acele capodopere dedicate Naşterii Mântuitorului, Trei Crai de la Răsărit, O ce Veste Minunată şi Sus la Poarta Raiului, transmise din moşi strămoşi şi din generaţie în generaţie au fost transpuse pentru prima dată pentru cor şi orchestră de muzicologii Sfântului Scaun, pentru a fi cântate de Mariana Nicolesco acompaniată de Corul şi Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia de la Roma, sub bagheta dirijorului Renato Serio, cu prilejul Primului Concert de Crăciun în Vatican, la care a fost invitată să apară de Sanctitatea Sa Papa Ioan-Paul II.

„Cântul, mijlocit de un instrument invizibil și magic care e vocea umană – ne spune marea soprană – este expresia cea mai directă și mai firească a sufletului nostru. La suprem nivel, e cea mai frumoasă rugăciune, cea mai încărcată de emoție, mai extraordinară și mai zguduitoare tentativă de apropiere de Domnul.

Căci dacă primele cuvinte ale omului au fost adresate Creatorului, cerându-i să nu-l părăsească, să nu-l abandoneze, cântul e forma cea mai curată a aspirației noastre, a speranței noastre de a ne apropia de El.

Retrăiesc și acum cu nespusă bucurie acele clipe în care destinul a vrut ca vocea mea să poarte lumii întregi minunatele noastre colinde vestind Nașterea Domnului.

Și sunt fericită să știu că ele ne vor reuni din nou de Sfintele Sărbători ale Crăciunului, dorindu-vă din inimă tuturor sănătate, împlinirea celor mai înalte idealuri și numai bucurii. La Mulți Ani!”.

Spectacolul poate fi urmărit și de publicul din România, la TVR 3, astfel:

Joi 24 decembrie orele 15.05, 21.50, 23.20

Vineri 25 decembrie orele 21.50, 23.35

Sâmbătă 26 decembrie orele 14.30, 15.50