Evenimentul Zilei > Social > Mariana Nicolesco în Juriul Concursului Internaţional de Canto al Chinei
Mariana Nicolesco în Juriul Concursului Internaţional de Canto al Chinei

Mariana Nicolesco în Juriul Concursului Internaţional de Canto al Chinei

La competiţia ce are loc între 20 şi 31 octombrie au fost admişi trei tineri artişti români: soprana Silvia Micu, mezzosoprana Emanuela Pascu şi tenorul Adrian Dumitru.

La numai câteva zile după Concertul Extraordinar – Master Class dedicat Liedului Românesc în context european, Mariana Nicolesco este pe punctul de a finaliza ultima emisiune din ciclul celor patru dedicate Cursurilor sale de Măiestrie Artistică din vara trecută din cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, emisiuni ce vor fi transmise în luna noiembrie de televiziunea naţională.

Celebra soprană, salutată ca “una dintre marile voci ale timpului nostru”, se pregăteşte în acelaşi timp să-şi ia zborul spre Shanghai şi Ningbo, oraş de veche tradiţie culturală, unde este Invitata de Onoare a celei de a şasea ediţii a Concursului Internaţional de Canto al Chinei, din Juriul căruia face parte. Sopranei Marianei Nicolesco i-a fost acordat înaltul titlu de Artist UNESCO pentru Pace “în semn de recunoaştere a angajamentului său în favoarea moştenirii muzicale, a creaţiei artistice, a dialogului între culturi şi a contribuţiei sale la promovarea idealurilor Organizaţiei”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News