Marian Munteanu A SPUS CE GÂNDEŞTE despre DOCTRINA LEGIONARĂ. Răspunsurile CLARIFICĂ toate controversele
- Daniel Teodoreanu
- 18 aprilie 2016, 23:25
Invitat la B1 TV, la emisiunea moderată de Nelu Barbu, Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a abordat o temă foarte sensibilă şi mediatizată în spaţiul public: presupusa apartenenţă la doctrina legionară.
Astfel, conform b1.ro, Marian Munteanu s-a delimitat de tot ce înseamnă doctrina legionară: “Am repetat-o de o sută de ori. Cred că în aceste săptămâni, aproape în fiecare zi am făcut același lucru. Mă delimitez și acum, dar am făcut-o și în vremea aceea. Nu acum, în anii aceia. Chiar și la întâlnirile cu foștii deținuți politici, dintre care unii erau foști simpatizanți ai acelei zone, am făcut aceste delimitări. Le-am făcut și în scris, dar nimeni nu le citează.”
“Nu am avut o participare în acest domeniu. Eu, însă, în anumite contexte, am participat la reuniuni sau la dezbateri în general legate de activitatea foșilor deținuți politici, chestiuni cu caracter istoric, nu caracter politic. Din punct de vedere politic am susținut principii foarte clare. Le-am afirmat atât în viața publică, cât și în documente, mesaje, acte oficiale pe care le-am emis sau la care am contribuit”, a mai completat candidatul PNL la Primăria Generală.
Marian Munteanu s-a referit şi le ideologia creştină, drepturi şi libertăţi ale cetăţenilor: ”Cred că în momentul în care discutăm de o construcție a unui stat cu efecte pentru întreaga populație, trebuie să ții cont de toate componentele vieții sociale, economice, culturale și spirituale. Într-o țară nu există numai oameni de un fel. Nu cred că am o opinie mai puternic procreștină decât o avea Brătianu însuși, care nu era un anticreștin. Faptul că în România există o majoritate enormă creștină, 90 și ceva la sută dintre oamenii acestei țări sunt creștini, pentru numele lui Dumnezeu, oare ei nu au drepturi? În momentul în care vorbești despre orice măsură administrativă, orice proiect, tu trebuie să ții cont de dorințele, de obiectivele, de dezideratele cetățenilor pe care îi reprezinți, ale tuturor, nu numai de un grup sau altul. Toți au drepturi în țara asta.”