Înainte de a se retrage definitiv de la Timişoara, finanţatorul bănăţenilor a făcut pentru EVZ o radiografie a celor patru ani pe care i-a petrecut la echipă.
După o perioadă de tăcere, Marian Iancu a acceptat să vorbească ieri, pentru EVZ, despre plecarea sa de la FC Timişoara. Deşi, preţ de patru ani, a investit sume colosale atât în echipa de pe Bega, cât şi în infrastructura stadionului şi a bazelor de antrenament, petrolistul bucureştean a renunţat, temporar, să mai aibă de-a face cu fotbalul românesc. Cel supranumit „Elefantul“ a anunţat că va reveni în Liga I numai după ce va fi schimbată conducerea FRF şi că ar fi tentat să ajute din nou formaţia bănăţeană.
Într-un interviu acordat EVZ, Iancu susţine că Naşul nu va mai câştiga viitoarele alegeri pentru preşedinţ ia FRF şi că acesta are din ce în ce mai mulţi duşmani printre patronii de cluburi din România, dându-l exemplu chiar pe Jean Pădureanu! „Cel mai important e orgoliul injectat la echipă“ EVZ: V-aţi îndepărtat de Timişoara. Cum vă simţiţi? Marian Iancu: Am plecat cumva pe front? Sunt încă răspunzător pentru Poli. Trebuie să predau ştafeta celor care vor veni. Procedurile sunt obligatorii. Încerc să mă despart de Poli într-un mod frumos, fără ca echipa să resimtă acest şoc. Aveţi regrete din punct de vedere sentimental? Nu contează aspectul ăsta. Sentimental, eşti marcat de o echipă precum Poli, mai ales când lucrezi la un proiect vreme de patru ani. Suntem aproape de îndeplinirea graficului. Nu se lucrează pompieristic. Dacă acum Timişoara joacă în cupele europene ca o experienţă, la anul Poli va fi o echipă care va face performanţă obligatorie în Europa. Câţi bani aţi investit la echipă? Am băgat cel puţin 37 de milioane de euro în tot acest timp, cât am fost finanţatorul Politehnicii. Şi i-am pierdut! Practic, nu voi mai putea recupera această sumă în totalitate. Poate, în cel mai bun caz, jumătate din ea. În joc nu au fost numai banii pentru echipă şi pentru achiziţia de jucători, ci şi pentru logistică. Era firesc. Alţii, gen Steaua şi CFR Cluj, au investit însă mult mai mult decât mine în această perioadă! Care este cea mai mare satisfacţie din această perioadă? Sunt multe... Mi-am cam atins scopurile. Ce mi-am propus s-a cam realizat. Unul dintre cele mai importante lucruri este orgoliul pe care l-am injectat la echipă. Poli este o echipă mare, gândim profesionist şi jucătorii inspiră teamă fiecărui adversar. Este extrem de greu să ajungi la aşa ceva.
Dar cel mai mare regret? Nu sunt regrete majore. În schimb, sunt diferenţe mari între momentul intrării mele în fotbal şi cel al ieşirii. Ştiam ce se întâmplă în fotbalul românesc, dar nu aveam toate informaţiile la îndemână. Deci, vă retrageţi din fotbal. Cum am zis, aşa voi face. Nu mai rămân în momentul de faţă. Când fotbalul românesc va deveni o normalitate la nivel de conducere, o să mă gândesc să revin. „Încerc să-mi protejez afacerile de criza mondială“ Vă referiţi la schimbarea conducerii FRF? Dacă şi Jean Pădureanu, de la Gloria Bistriţa, este nemulţumit de ceea ce se petrece în fotbalul românesc, atunci lucrurile sunt foarte grave! Cred că situaţia se va schimba cu 180 de grade la viitoarele alegeri pentru preşedinţia federaţiei. Sandu nu mai poate conduce federaţia, fiindcă este depăşit total. La federaţie, trebuie să vină un manager priceput, cu experienţă. N-am nimic împotrivă ca Sandu să rămână preşedinte onorific la FRF, dar nu preşedinte executiv. Sunt din ce în ce mai mulţi care îl contestă pe Sandu. La ce echipă veţi fi tentat să investiţi, dacă veţi reveni în fotbal? În principal, dacă voi reveni în fotbal, voi finanţa tot Poli Timişoara. Asta nu înseamnă că nu voi fi deschis şi unor discuţii cu alte echipe. Ce veţi face după ce veţi preda ştafeta domnului Tender? Mă voi ocupa foarte mult şi extrem de atent de firmele mele. Una dintre ele era şi Poli Timişoara, dar acum nu mai e... Obiectivul meu e să am grijă de lanţul meu de afaceri, de companiile de petrol, de investiţiile din domeniul imobiliar, să le protejez de criza mondială.
’Marian Iancu încă patron la FC Timişoara : "În cel mai bun caz, poate voi reuşi să recuperez jumătate din banii investiţi. Alţii, precum Steaua şi CFR, au pierdut şi mai mult."