Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine îi interizice celebrei MARIAH CAREY să concerteze în Arabia Saudită?
Cine îi interizice celebrei MARIAH CAREY să concerteze în Arabia Saudită?

Cine îi interizice celebrei MARIAH CAREY să concerteze în Arabia Saudită?

Liderii CodePink, o organizație internațională fondată și condusă de femei, care are militează împotriva războiului și pentru o justiție socială, i-au cerut faimoasei Mariah Carey să își anuleze concertul programat la sfârşitul acestei săptămâni în Arabia Saudită.

În opinia organizației, această țară este „una dintre cele mai represive, misogine şi segregate sexual din lume”, informează DPA. „Chiar doreşte cu adevărat Mariah Carey să fie asociată cu un regim care taie trupurile jurnaliştilor cu fierăstrăul, decapitează oameni pentru infracțiuni non-violente asociate consumului de droguri, torturează femeile care vor să se elibereze de tutela sistemului opresiv al bărbaților, pedepseşte homosexualitatea cu moartea şi a creat o criză umanitară în Yemen atât de severă încât a provocat deja moartea a aproximativ 85.000 de copii yemeniți?”, s-a întrebat Medea Benjamin, una dintre cofondatoarele acestui ONG, într-un comunicat.

Jurnalista Karen Attiah a postat un mesaj pe contul ei de Twitter prin care atrăgea atenția asupra regimului saudit. „Să cânte la solicitarea regimului saudit, care ucide şi dezmembrează trupurile unor jurnalişti stabiliți în Statele Unite, precum Khashoggi, îi urmăreşte pe alții care sunt în străinătate şi trimite la închisoare şi torturează suflete frumoase precum Loujain Kathloul?”. Reprezentanții cântăreței americane au refuzat să facă declarații pe această temă, conform DPA.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.