Maria Dinulescu, în noul clip Depeche Mode

Maria Dinulescu, în noul clip  Depeche Mode

CONSACRATĂ. După ce a apărut într-unul dintre clipurile formaţiei Gaz pe Foc şi într-unul al trupei irlandeze Ash, actriţa din România devine „soldatul” „zeilor din Basildon”.

Trupa britanică Depeche Mode pregăteşte lansarea celui de-al doilea single de pe albumul „Sounds of the Universe”, piesa „Peace”, care va fi lansată oficial pe 12 iunie şi al cărei videoclip o va avea ca protagonistă pe actriţa româncă Maria Dinulescu. Este o premieră ca o actriţă româncă să apară în videolcipul unei formaţii de calibrul trupei Depeche Mode. Pentru Maria însă nu este prima experienţă în acest domeniu.

Deşi, potrivit contractului semnat cu managementul britanicilor, poate da mai multe detalii abia peste câteva zile, se ştie că Maria a obţinut rolul în urma unui casting şi că va interpreta, în clip, rolul unui soldat. Performanţa este cu atât mai notabilă cu cât albumul „Sounds of the Universe” a urcat, de la lansarea sa, pe primul loc în topurile din 21 de ţări, mai puţin în ţara de origine a formaţiei, Marea Britanie, unde a ocupat doar locul 2. În topurile din America, trupei britanice i-a reuşit cea mai bună intrare din 1993 încoace, debutând direct pe poziţia 3.

Şi prima piesă extrasă de pe album, „Wrong”, a cucerit primul loc în topurile iTunes din mai multe ţări, asta chiar înainte ca ea să apară pe piaţă în format single. După apariţia acestuia, la începutul lunii aprilie, „Wrong” a cucerit şi topurile tradiţionale din numeroase ţări, fără să reuşească însă să ajungă în fruntea acestora. În Statele Unite, ea nu a apărut decât ca iTune.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Peace”, piesă compusă de Martin Gore, va apărea în 5 formate: single CD, conţinând varianta de album a piesei, şi un remix realizat de cei de la MGMT, altul în format Maxi-CD, pe care sunt incluse, pe lângă varianta de album a piesei, alte 5 remixuri diferite. Unul dintre acestea, The Japanese Popstars Remix, poate fi deja ascultat pe internet. A treia variantă este pe vinil şi va oferi şi o versiune remixată a piesei „Come Back”, alături de varianta de album a piesei „Peace”. Celelalte două variante vor apărea doar ca downlowd-bundles, fiecare oferind câteva remixuri inedite.

Maria a început cu Ash

Videoclipul piesei „Peace”, care o are ca protagonistă pe Maria Dinulescu, va apărea, se pare, cu puţine zile înaintea apariţiei piesei ca single.

Dacă Maria Dinulescu apărea, în 2001, în videoclipul formaţiei Gaz pe Foc, câţiva ani mai târziu, în 2004, ea a fost protagonista videoclipului piesei „Starcorssed” a cunoscutei formaţii din Irlanda de Nord, Ash. Între timp, actriţa în vârstă de 28 de ani este cotată drept una dintre cele mai de succes actriţe românce, nu numai în ţară, ci şi în străinătate, fiind deţinătoarea a numeroase premii naţionale şi internaţionale. Din palmaresul ei fac parte câteva premii importante, precum „cea mai buna actriţă”, trofeu al Festivalului CineMAiubit, sau, la aceeaşi categorie, a Festivalului de Film de la Salonic, pentru mai recentul său rol din filmul „Pescuit sportiv”, regizat de Adrian Sitaru.

Filmul „California Dreamin’”, care a câştigat Marele Premiu (Grand Prix) al categoriei Un Certain Regard, în cadrul Festivalul de Film de la Cannes din 2007, sau scurtmetrajul „Trafic”, răsplătit chiar cu Palmierul de Aur al Festivalului de la Cannes în 2004.

DESPRE TURNEU

Speculaţii şi griji legate de starea lui Gahan

Starea sănătăţii solistului Dave Gahan este un motiv de îngrijorare, dar şi o importantă temă de speculaţii. Oficial, Gahan suferă de o gastroenterită, pentru care a fost internat într-un spital din New York. Trupa, aflată în turneu european, a fost nevoită să întrerupă seria de concerte imediat după debutul acesteia, la Tel Aviv.

Între timp, Depeche Mode a anulat în total nouă concerte. Potrivit mai multor surse, nici concertul programat pe 30 mai la Londra nu mai este sigur. Membrii formaţiei au declarat că „Dave are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera total, astfel încât să poată relua turneul”. Şi fanii din Germania, unde turneul s-ar continua începând cu 2 iunie, se tem că nu vor avea parte de concertele idolilor lor.

Pe forumurile on-line ale fanilor se speculează legat de soarta lui Gahan. Unii susţin, fără a se baza pe informaţii oficiale, că solistul ar avea probleme cu vocea, iar alţii, mai pesimişti, vor să creadă că motivul pentru care Depeche Mode a anulat concertele este că Dave Gahan ar fi fost diagnosticat cu cancer.

Depeche Mode - Peace (Japanese Popstars Remix):