Margaret Thatcher, în spital

Margaret Thatcher, în spital

Fostul premier britanic şi, în acelaşi timp, prima femeie care a deţinut poziţia de şef al Guvernului Marii Britanii, Margaret Thatcher, a fost spitalizată, astăzi, la Londra, din cauza unei fracturi a antebraţului, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

În vârstă de 83 de ani, Thatcher s-a împiedicat în timp ce se afla în propria locuinţă din Chester Square şi a fost transportată de urgenţă la spital. Deşi nu este vorba despre o fractură gravă, medicii au hotărât ca fostul premier britanic să rămână spitalizată în timpul nopţii.

"Este o fractură simplă, dar, ţinând cont de vârsta doamnei Thatcher, este nevoie de o atenţie sporită, aşa că îşi va petrece noaptea în spital", a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit ediţiei online a publicaţiei The Daily Telegraph, Margaret Thatcher a fost "de-a dreptul zguduită" de această cădere.

Ne puteți urmări și pe Google News

"O ştiţi pe doamna Thatcher. Este o persoană foarte activă, iar în momentul căderii era antrenată în diferite activităţi casnice", a declarat asistenta personală a fostului demnitar.

Margaret Thatcher a fost prim-ministru al Marii Britanii timp de 11 ani, începând cu 4 mai 1979. Din cauza reformelor radicale din timpul guvernării, ea şi-a atras şi supranumele de "Doamna de Fier".

Din 2002, fostul premier a urmat sfaturile medicilor şi nu a mai vorbit în public. Anul trecut, fiica sa, Carol, a dezvăluit într-o lucrare autobiografică faptul că, de şapte ani, Margaret suferă de demenţă.