Evenimentul Zilei > Politica > 100 de ani de la Marea Unire. Prima instituție care marchează Unirea Basarabiei cu România
100 de ani de la Marea Unire. Prima instituție care marchează Unirea Basarabiei cu România

100 de ani de la Marea Unire. Prima instituție care marchează Unirea Basarabiei cu România

Senatul și Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă solemnă, marți, 27 martie, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, în 13 martie, la Parlament, că a fost adoptat de Birourile permanente reunite „memorandumul referitor la desfăşurarea şedinţei solemne a celor două Camere din 27 martie, care va marca 100 de ani de la alipirea Basarabiei la România”,

În cadrul şedinţei solemne va fi dezbătută şi adoptată „Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”.

Prin acest act se vor sublinia unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul ce trebuie să fie urmat de oamenii politici de astăzi, respectiv dorinţa de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în Uniunea Europeană, conform documentului.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, reprezentanții grupurilor parlamentare, dar și invitații de onoare vor ține discursuri în cadrul întrunirii solemne.