Informațiile furnizate de magistrat confirmă dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic de astăzi, care susține într-un articol publicat în EVZ că mai multe documente importante din arhiva SIPA au dispărut.  

Ingrid Mocanu susține că Potrivit acesteia, dispariția documentelor din arhivă se știa la nivel de minister și, dacă s-ar vrea, ar putea fi investigată foarte ușor. ”Aceste dezvăluiri umblau la nivel de zvonuri. Există un raport, poate fi declasificat foarte ușor. Au dispărut documente. În arhiva respectivă exista un xerox performant, care avea la ora comisiei mai mult de 2-3.000 de pagini copiate. 

A fost sigilat, nu știu ce s-a întâmplat cu el. A existat și acea spargere suspectă. E adevărat, domnul Predoiu nu a deschis niciodată arhiva, dar nici nu a făcut nimic pentru a o proteja” a spus Ingrid Mocanu la Antena 3. 

Dan Andronic arată că Arhiva SIPA este principalul element de șantaj la adresa magistraților. De asemenea, potrivit jurnalistului, arhiva SPIA conținea 21.000 de documente la 10.000 de dosare. Totuși, alte surse precizeză că numărul de dosare este mai mic,  acesta fiind de 3.000.