Marea demascare: 85% dintre infectații cu COVID poartă Mască „întotdeauna” sau „des”

Marea demascare: 85% dintre infectații cu COVID poartă Mască „întotdeauna” sau „des”

Un studiu publicat recent de Centrul american pentru Prevenția și Combaterea Bolilor (CDC) arată concluzii neașteptate cu orivire la protecția oferită de măști.

CDC a efectuat acest studiu, aproape total ignorat de presă, în luna iulie, și a prezentat concluziile în septembrie. El a comparat 145 de „pacienți-cazuri” – testați pozitiv la COVID-19 – și un grup de control de 160 de persoane („participanți de control”), care erau simptomatici, dar au fost testați negativ.

Cercetătorii CDC au examinat participanții care au declarat că au purtat mască cu cel puțin 14 zile înainte de începutul bolii, ceea ce se încadrează în perioada de incubație de 2-14 zile estimată de specialiști.

Cerrcetătorii au descoperit că 71% din „cazurile-pacienți” au contractat virusul în ciuda faptului că au purtat „întotdeauna” mască cu cel puțin 14 zile înainte de începutul bolii, iar 14% au contractat virusul în ciuda faptului că au declarat că au purtat „des” mască înainte de începutul bolii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest lucru arată că 85% dintre participanții la studiul privind COVID-19 au contractat virusul deși au purtat întotdeauna (71%) sau des (14%) o mască de protecție, fapt care arată că măștile sunt puțin eficiente pentru a împiedica răspândirea virusului.

Mai mult, rata pacienților COVID care purtau mască era egală cu procentul celor care prezentau simptome, dar care au fost testați negativ, ceea ce sugerează că măștile nu i-au protejat pe negativi de la a căpăta simptome.

„În cele 14 zile înainte de instalarea bolii, 71% dintre pacienții-cazuri și 74% dintre participanții de control au declarat că poartă întotdeauna mască în public”, raportează CDC.

Dintre ceilalți pacienți pozitivi care au declarat că poartă mască, 7% au o fac „uneori”, 4% „rar” și 4% „niciodată”.

În ciuda eforturilor celor 71% dintre pacienți, care au declarat că poartă „întotdeauna” mască, ei au contractat totuși virusul.

Purtarea unei măști la „adunări cu mai puțin sau mai mult de 10 persoane într-o casă; la cumpărături; luând masa la restaurant; mergând la birou, salon, sală, bar/cafenea sau biserică/adunări religioase; sau folosind transportul public” nu i-a împiedicat să se infecteze, arată cercetarea CDC.

În aceste condiții, întrebarea următoare devine una crucială: Dacă masca este inutilă (așa cum la începutul pandemiei recunoșteau majoritatea specialiștilor, răzgândiți în mod suspect ulterior), atunci de ce autoritățile sanitare au făcut o mantra din purtarea măștii?

Nu cumva pentru instituirea terorii și inducerea obedienței?