Numărul celor care cred că nu este nimic greşit în relaţiile homosexuale a scăzut, potrivit sondajului.

S-ar părea că 35 de ani de atitudine liberală faţă de sexul gay sunt cam suficienţi şi că opiniile se schimbă.

În 1987, când fiecare locuinţă a primit câte un fluturaş cu avertismentul „Nu muri din cauza ignoranţei”, 9 din 10 persoane credeau că era ceva în neregulă cu relaţiile sexuale între doi adulţi de acelaşi sex.

De atunci, în fiecare an toleranţa a fost în creştere, dar acum sondajul realizat de British Social Attitudes Survey a scos la iveală faptul că numărul celor care cred că nu e nimic greşit în legătură cu relaţiile homosexuale a scăzut.

Rezultatele, bazate pe o anchetă realizată pe un eşantion de 2.884 de persoane, coincide cu prima scădere înregistrată în ultimii 10 ani: cei care cred că sexul înaintea căsătoriei nu este o greşeală.

Proporţia britanicilor care susţin relaţiile sexuale înaintea căsătoriei şi relaţiile homosexuale s-a diminuat în 2018.

Peter Tatchell, militant pentru drepturile homosexualilor, a declarat că este o tendinţă îngrijorătoare, în timp ce Institutul Creştin, o organizaţie caritabilă şi educativă, care crede că sexul nu trebuie să se producă decât în cadrul căsătoriei între un bărbat şi o femeie, afirmă că semnele unei inversări a opiniilor ar putea reprezenta o nouă credinţă, potrivit căreia a nu saluta relaţiile homosexuale este homofob.

Sondajul a mai scos la iveală faptul că o treime dintre persoane consideră că prejudecăţile la adresa persoanelor transgender sunt doar „unele” sau „uneori” greşite, în timp ce 6% au declarat că sunt „rareori” sau „niciodată” greşite.