Potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail, patru parlamentari, membri ai comisiei de Cultură-Media şi Sport, au acceptat bilete gratuite oferite de către BT, unul dintre principalii sponsori ai Olimpiadei. Biletele sunt la una dintre cele mai căutate probe ale Olimpiadei: finala la 100 de metri bărbaţi.
Asta în condiţiile în care parlamentarilor li se interzisese să accepte bilete gratuite la de la companiile care sponsorizează Jocurile Olimpice de la Londra.
Cu toate acestea, preşedintele comisiei, John Whittingdale, a dat undă verde companiei BT, principalul sponsor al Olimpiadei, să le ofere parlamentarilor, drept recompensă pentru cei cinci ani de organizare a evenimentului sportiv, tichete în valoare de 420 de lire fiecare la cea mai aşteptă finală a JO. 
Oficialii BT au confirmat aseară că patru din cei 11 membri ai comisiei au acceptat până acum biletele respective.
Vestea privind recompensarea parlamentarilor a stârnit un val de critici aprinse la adresa acestora, susţinând că e vorba despre un conflict de interese ţinând cont că tocmai membrii acestei comisii sunt cei care ar trebui să supravegheze modul în care Olimpiada este televizată.
De asemenea, criticii acestei decizii au atras atenţia asupra faptului că milioane de oameni şi-ar fi dorit să vadă această finală "pe viu", dar nu au putut din cauza numărului limitat de bilete. 
În apărarea lor, oficialii BT au subliniat faptul că parlamentarii care vor beneficia de acele tichete gratuite nu se vor "lăfăi" în lux. Ce au uitat însă să menţioneze reprezentanţii companiei este faptul că, înainte de începerea finalei din data de 5 august, parlamentarii vor fi duşi la BT Tower, unde li se va prezenta rolul jucat de companie în organizarea Olimpiadei, atrag atenţia jurnaliştii britanici. 
"Nu văd cum acest lucru ar putea compromite comisia"
Şeful comisiei, parlamentarul conservator John Whittingdale, a declarat ieri că nu ar fi prima dată când participă la un eveniment organizat de BT sau altă companie care activează în domeniul în care comisia asigură supravegherea.
"Timp de cinci ani, am participat la nenumărate şedinţe privind organizarea Jocurilor Olimpice. Nu e deloc ieşit din comun faptul că vrem să mergem şi să vedem cum decurg lucrurile. Ar fi ieşit din comun dacă nu am vrea să vedem Jocurile Olimpice. Nu cred că asta compromite în vreun fel credibilitatea comisiei", a declarat Whittingdale.