Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, duminică, că măsurile restrictive legate de noul coronavirus vor fi prelungite până la 1 iunie, când se așteaptă să poată fi redeschise, treptat, magazinele și școlile primare.

„Chiar dacă am realizat progrese pentru a satisface cel puţin anumite condiţii pe care le-a fixat, încă nu le-am îndeplinit pe toate. Nu este, deci, momentul să punem capăt măsurilor de izolare în această săptămână, măsuri decretate la sfârşitul lunii martie”, a declarat Boris Johnson.

Premierul britanic a afirmat totuşi că urmărește o redeschidere a magazinelor şi şcolilor primare „cel mai devreme la începutul lui iunie” şi a unor baruri şi restaurante, la începutul lunii iulie.

El a anunțat și că dorește să instaureze carantină pentru persoanele care sosesc în țară cu avionul, scrie sudouest.fr.

De luni, a spus premierul britanic, cei care nu pot lucra de acasă vor fi încurajaţi activ să meargă la serviciu, iar de miercuri oamenii vor putea să facă sport oricât doresc în aer liber, cu condiţia să respecte regulile de distanţare, scrie Agerpres.

„Puteţi sta la soare în parcul dumneavoastră local, puteţi conduce în alte destinaţii, puteţi chiar să faceţi sport, cu condiţia să fie cu membrii propriei gospodării”, a mai precizat Johnson.