„A fost un vot în 23 iunie, vot democratic, 33 de milioane de persoane şi rezultatul a fost foarte clar şi este sarcina noastră ca funcţionar britanici să realizăm această decizie luată de popor. Primul ministru al nostru, Theresa May, a spus colegilor europeni că vom invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona înainte de sfârşitul lunii martie a anului viitor. Ieri, Parlamentul Britanic a fost de acord cu acest plan, bineînţeles că va fi o negociere şi nu pot să comentez cum se vor derula. Vor fi negocieri dificile între Marea Britanie şi 27 de state ale Uniunii Europene, dar sper şi sunt sigur că vor fi pozitive pentru toţi (…)Nu ştiu care va fi rezultatul negocierilor, situaţia pe termen mai lung nu este atât de clară, dar este absolut clar că Marea Britanie va pleca din Uniunea Europeană, dar nu o să plecăm din Europa. Rămânem o ţară europeană, rămânem o ţară foarte aproape de România, vrem să dezvoltăm legăturile cu România şi sunt absolut sigur că va fi un rol foarte important pentru românii în Marea Britanie şi pentru cetăţenii britanici aici, în România”, a declarat ambasadorul.

Paul Brummell a precizat că, deşi Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, doreşte o Uniune puternică, întrucât 'este important pentru noi în viitor să avem un partener solid şi bun în Europa, deci scopul nostru este o negociere cu aceste 27 state membre'.

În privinţa învăţământului, ambasadorul Brummell a arătat că situaţia din decembrie 2016 este absolut la fel ca înainte de referendumul din iunie 2016, fiindcă cetăţenii români din Marea Britanie au toate drepturile şi obligaţiile pe care le-au avut şi înainte.

„În ce priveşte studenţii, cred că alegerea de a studia în Marea Britanie a fost şi va rămâne în continuare o alegere foarte bună pentru că avem universităţi foarte bune, pentru că 4 din 10 universităţi de top din lume sunt în Marea Britanie. Şi Guvernul şi autorităţile din Anglia şi Ţara Galilor au informat că pentru studenţii români şi pentru cei din toate ţările care intră în anul academic 2017-2018 vor fi la fel în ceea ce priveşte taxele şi condiţiile de a plăti, deci rămâne o ofertă foarte bună”, a subliniat ambasadorul Paul Brummell, citat de Agerpres.

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, s-a aflat joi, la Târgu Mureş, unde a avut o serie de întâlniri cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, şi cu primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea.