Militarii ruși au relatat că facțiunile rebele implicate în ”Marea Bătălie pentru Alep” ar fi folosit substanțe toxice într-un atac cu obuze soldat cu moartea a șapte persoane și rănirea altor 20. Rusia a informat Statele Unite, care a susținut de-a lungul timpului diverse grupări rebele, despre folosirea de gaze toxice de către forțele insurgenți.

Al Jazeera transmite că forțele guvernamentale, susținute de loviturile aeriene ale avioanelor și elicopterelor rusești, au reușit să reintre în posesia colinelor și satelor aflate la sud-vest de Alep.

De asemenea, Rami Abdel Rahman, șeful Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, spunea că milițiile pro-Assad au lansat contraofensive în toate zonele capturate de rebeli de la începutul acestei săptămâni.

”De la începutul atacurilor și până la marți noapte, cel puțin 50 de civili, printre care 22 de copii, au fost uciși în ambele părți ale Alepului”, a declarat Informația a fost difuzată de către surse pro-rebele, dar numărul mare de lovituri aeriene a fost confirmat și de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Medicii spun că toate părțile implicate în confilctul din Siria sunt vinovate de moartea civililor.

”Au fost atacuri și riposte imediate în toate zonele din sud-vestul Alepului și zeci de bombardamente aeriene asupra zonelor controlate rebelilor”, a povestit Kenan, un activist din cartierul Salaheddine (Alep), aflat dub controlul insurgenților

Medicii pentru Drepturile Omului (PHR), din New York au declarat, miercuri, că pe parcursul săptămânii trecute, forțele pro-Assad au lansat atacuri aeriene devastatoare asupra a șase spitale din Alep sau din apropiere.

Organizația a sublinit într-o declarație că a fost cea mai neagră săptămână din punctul de vedere al bombardamentelor asupra unor unități sanitare, de la începutul conflictului din Siria, din 2011.

”Distrugerea spitalelor înseamnă eliberarea a mii de certificate de deces pentru civilii aflați sub asediu în zona de est a orașului”, a declarat Widney Brown, director de programe.

Forțele rebele aliate, conduse de Jaysh Al-Fateh (Armata de Cucerire) încearcă în continuare să spargă încercuirea armatei siriene în zona cartierelor Al-‘Amariyah și Al-Ramouseh, dar rezultatele acestor lupte nu sunt, deocamdată, cunoscute. La rândul său, armata lui Assad a lansat, în sudul Alepului, o operațiune de recuperare a școlii Hikmah aflată în mâinile rebelilor.

Te-ar putea interesa și: