Un bărbat care a înșelat mai multe persoane, după ce le-a cerut bani în schimbul promisiunii unui loc de muncă la supermarket, a fost prins, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii bucureșteni. Acesta profita de disperarea celor rămași pe drumuri în urma crizei economice provocate de pandemie.

Individul, în vârstă de 39 de ani, din București, a fost reținut de anchetatori după ce, începând cu luna aprilie, a folosit această metodă pentru a înșela, pe bandă rulantă, oameni naivi care își căutau cu disperare de lucru.

El își racola țintele de pe site-urile de anunțuri, de unde selecta persoanele care căutau de muncă. Apoi, bărbatul suna și se recomanda ca fiind un reprezentant cu funcție de conducere în cadrul unui important lanț de magazine din București.

După o scurtă discuție, în urma căreia le comunica victimelor că sunt „ca și angajate”, le anunța că, pentru medicina muncii, este nevoie de un set complex de analize, mai ales în contextul actual, în care epidemia de coronavirus implică obligații suplimentare din partea societăților comerciale, mai ales a celor care au legătură cu alimentația publică.

Discursul foarte convingător al acestuia i-ar fi făcut pe oameni să-l creadă și să-i trimită banii pentru analize. În acest mod, spun surse apropiate anchetei, timp de o lună, acesta a reușit să înșele o mulțime de oameni, dintre care șapte au și făcut plângere împotriva lui.

Escrocul a fost prins cu ajutorul unora dintre victime, care au colaborat cu polițiștii Secției 1 și i-au ajutat să-l localizeze, potrivit antena3.ro. Suspectul a fost reținut pentru înșelăciune în formă continuată și dus apoi în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.