Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Vela, aviz favorabil la Interne cu voturile Pro România!
Marcel Vela, aviz favorabil la Interne cu voturile Pro România!

Marcel Vela, aviz favorabil la Interne cu voturile Pro România!

Încă un ministrul liberal a trecut de votul comisiei de specialitate din Parlament.

Marcel Vela a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru de Interne. Au fost 17 voturi în favoarea sa și 10 împotrivă.

Cu toate că liderul Victor Ponta a anunțat că partidul său nu va sprijini instalarea Guvernului Orban, doi parlamentari Pro România au votat pentru validarea lui Marcel Vela. Este al patrulea ministru liberal care se bucură de voturile Pro România, la fel cum s-a întâmplat și cu propunerile de la Fonduri europene, Finanțe și Apărare.

La audieri, senatorul Marcel Vela a comentat pe marginea mai multor subiecte fierbinți. Astfel, despre dosarul protestelor din 10 august, a declarat: „Nu sunt secrete, nu sunt lucruri extraordinare, faptul că se ține secretizat provoacă neîncredere populației. Acest raport trebuie desecretizat cât mai rapid. Se blurează numele ofițerilor care apar în raport. Trebuie să închidem acest subiect definitiv!”.

Referitor la incendiul din Colectiv, propunerea PNL pentru ministerul de Interne este de părere că „e nevoie ca la nivelul ministerului să fie făcută o echipă, o comisie de analiză și să fie transparență totală, să se comunice ce s-a întâmplat în acele momente dramatice”.