Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu se teme de un „1907”. „Românii pot lua furcile şi să ne fugărească”
Marcel Ciolacu se teme de un „1907”. „Românii pot lua furcile şi să ne fugărească”

Marcel Ciolacu se teme de un „1907”. „Românii pot lua furcile şi să ne fugărească”

Președintele interimar al PSD se teme de furia cetățenilor și nu opțiunea de vot îl sperie, ci reacția fizică a românilor!

Marcel Ciolacu anticipează că, mergând mai departe cu haosul din politică, românii pot reedita în orice moment un nou „1907”. „Românii pot lua furcile şi să ne fugărească prin Parlament”, a declarat liderul social-democraților, la Antena 3.

Dorind să lămurească chestiunea dizolvării Parlamentului, Ciolacu a explicat ce ar însemna o asemenea decizie: „Dacă dizolvăm Parlamentul, nu înseamnă că el pleacă acasă. E la fel ca şi Guvernul. Dacă e dizolvat, poate da doar legi ordinare, nu legi organice. Dacă e nevoie de mutări de bani către Arafat, să gestioneze criza, nu se poate face legal”.

Pe de altă parte, președintele interimar al PSD afirmă că îi este rușine cu ce se întâmplă în politică: „Nu ştiu, parcă mi-e şi ruşine, avem o agendă paralelă. Românii sunt speriaţi şi noi, politicienii, avem o agendă paralelă, o mascaradă, nu se poate ca un partid politic să propună un premier şi să decidă să nu îl voteze, asta e o mascaradă”.

PSD nu va participa la votul de învestitură al Guvernului Orban II. „Am făcut o cerere la CCR. Mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR spune că nu trebuia desemnat premier tot Ludovic Orban. Nu putem intra în jocul acesta, sunt mai multe forţe politice care nu vor participa. Nici Pro România, nici UDMR nu participă. E posibil şi domnul Tăriceanu. Să ne lămurească CCR şi vom decide pe urmă”.

În plus, Marcel Ciolacu spune că nici miniștrii respinși în comisiile parlamentare nu mai pot face parte din Guvern! „În 2007 e o altă decizie a CCR-ului, care spune că miniştrii care primesc avize negative în Parlament trebuie schimbaţi. Am atras atenţia şi când a fost la prima învestire. Sunt aproape 13 miniştri cu aviz negativ. Toţi cu aviz negativ trebuie schimbaţi”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: