Marcel Ciolacu, întâlnire cu patriarhul Daniel și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod

Marcel Ciolacu, întâlnire cu patriarhul Daniel și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook

Marcel Ciolacu s-a întâlnit joi la Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și ceilalți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Marcel Ciolacu a avut o  întâlnire cu patriarhul Daniel. Premierul a spus că a fost un prilej deosebit de a reafirma importanța consolidării parteneriatului cu Biserica. Președintele PSD s-a întâlnit și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu patriarhul Daniel și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod

Marcel Ciolacu a subliniat importanța consolidării parteneriatului cu Biserica. De asemenea a menționat despre rolul bisericii în ajutorarea celor în nevoie..

„Am avut bucuria să mă întâlnesc astăzi la Palatul Patriarhiei, cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scopul întâlnirii

Marcel Ciolacu a mai spus că această întâlnire a fost un prilej deosebit de a reafirma importanţa consolidării parteneriatului cu Biserica.

„A fost un prilej deosebit de a reafirma importanța consolidării parteneriatului cu Biserica, parteneriat ce implică atât promovarea valorilor pe care Biserica le apără și le cultivă, cât și rolul social al acesteia, prin programe și activități de ajutorare a celor în nevoie”, a scris Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu patriarhul Daniel și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod. Sursa foto: Facebook

Premierul s-a ântâlnit recent și cu Papa Francisc

De asemenea, recent premierul Marcel Ciolacu a fost primit în audiență și de Papa Francisc, la Vatican. Întâlnirea a fost cu ocazia vizitei sale la Roma. Aici a participat la cea de-a treia ședință comună a guvernelor României și Italiei.

Iar la începutul anului premierul Marcel Ciolacu a mers de ziua sa onomastică la Muntele Athos. Vizita a fost cu ocazia celebrării Crăciunului după Calendarul Iulian.

„În primul rând doresc să vă mulţumesc pentru primire şi îmi menţin părerea că niciun păcătos nu merită o asemenea primire. Cum spuneaţi, părinte stareţ, orice venire sau revenire e o binecuvântare şi o împlinire sufletească. Sunt într-o vizită neoficială, împreună cu cei mai apropiaţi prieteni ai mei, şi vreau să mulţumesc în mod deosebit familiei pe care o cârmuiţi, care ne-au permis aceste puţine zile de a face parte din familia lor şi le mulţumesc şi în numele meu şi al prietenilor mei sfinţilor părinţi că ne-au permis să fim parte a acestei vieţi duhovniceşti.

Astăzi am fost şi la schitul românesc, unde părintele stareţ vorbea cât de mult dumneavoastră îi ajutaţi pe toţi părinţii români şi vreau în mod deosebit pentru acest lucru să vă mulţumesc. Printre primele lucruri pe care mi le-aţi spus a fost: Marcel, niciodată să nu ieşi în spaţiul public şi să vorbeşti doar despre tine. Niciodată să nu spui: Tu ai făcut, tu ai rezolvat, fiindcă nu vei putea niciodată să rezolvi ceva singur”, a spus atunci premierul.