Potrivit lui Teodorovici, dacă Iohannis va refuza numirea unui premier propus de noua majoritatea guvernamentală, ar trebui demarată procedura de suspendare din funcție a acestuia.

„Nu mi-am înțeles niciodată colegii care au făcut asta, aşa cum nu înțeleg acum dacă se doreşte cu adevărat depunerea unei moțiuni de cenzură! Oare logica unui astfel de demers, ACUM, urmăreşte interesul NAȚIONAL sau are la bază dorința cuiva … din afara PSD”, scrie Eugen Teodorovici pe Facebook.

După această afirmație, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a ripostat imediat, afirmând că îi recomandă fostului său șef, Eugen Teodorovici să nu mai vorbească în public în numele partidului, precizând că PSD nu va demara procedura de suspendare a lui Iohannis.

„Domnul Teodorovici este într-o campanie electorală publică pentru șefia partidului. Ar fi bine să vorbească în interiorul partidului, strategia PSD se face în interior, prin decizii comune, nu la televizor. Nu este cazul și este inoportună o suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Eu țin la domnul Teodorovici cum ține și el la mine”, a spus Marcel Ciolacu, la postul România TV.

„Am început să lucrăm la textul moţiunii şi să strângem semnăturile. Vom depune moţiunea când suntem 99 la sută siguri că va trece. Adică atunci când vom avea 233 de voturi.

Dl Teodorovici este colegul meu, îl respect. A intrat un pic într-o campanie electorală publică, presupun pentru şefia PSD şi chiar mă bucură asta. În schimb, îi reamintesc că deciziile politice se iau în partid şi nu la televizor sau pe Facebook. Este cel mai bine ca astfel de păreri să se discute pe o anumită strategie a PSD. Este un mod mai radical de a privi lucrurile. Eu cred că este inoportună o suspendare a preşedintelui, nu este momentul. Eu țin la domnul Teodorovici cum ține și el la mine”, a declarat Marcel Ciolacu.