Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi trasează sarcini premierului Florin Cîțu și îi spune ce ar trebui să facă pentru ca România să nu piardă cele 30 de miliarde de euro alocate de Uniunea Europeană prin PNRR.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi trasează sarcini premierului Florin Cîțu.
Guvernul trebuie să se consulte cu principalii actori sociali la elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Solicitarea a fost făcută de liderul PSD, principalul partid de opoziție, Marcel Ciolacu. Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a atras atenția că aceasta este și recomandarea liderilor din Uniunea Europeană.
România urmează să atragă 30 de miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), de la Uniunea Europeană.
„Astăzi, în discuția purtată cu domnul David Sassoli, președintele Parlamentului European, acesta a subliniat că este esențial ca autoritățile locale și principalii actori sociali să fie implicați în procesul de elaborare al #PNRR. Sper că acesta este un semnal extrem de clar pentru Guvern. În procesul de evaluare a planurilor naționale, Parlamentul European va ține cont astfel de criterii relevante”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.
Marcel Ciolacu îi trasează sarcini premierului
În acest context, liderul PSD a transmis și mesajul liderului grupului social-democrat din Parlamentul European, Iratxe Garcia Perez. Marcel Ciolacu a mai spus că PNRR trebuie elaborat în strânsă legătură cu actorii locali și, apoi, discutat în Parlament.
„La rândul său, doamna Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a reafirmat că acest plan trebuie să fie elaborat în strânsă legătură cu actorii locali și discutat în Parlamentul național.
Guvernul Cîțu să se apuce de treabă
Concluzia zilei: Guvernul Cîțu trebuie să lase aroganța și să se apuce serios de treabă, în conformitate cu uzanțele și normele europene. Asta, dacă vrem ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro...”, a mai scris Marcel Ciolacu.
România a primit, prin Cadrul Financiar Multianual, României îi sunt alocate aproximativ 80 de miliarde de euro din bugetul UE. O parte din aceste sume, 30,44 miliarde de euro, vor fi repartizate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.