Potrivit surselor Antenei 3, lui Marcel Ciolacu, liderul intermiar al social-democraților, i s-ar fi cerut să se retragă. În ultimele săptămâni a mocnit o tensiune în rândul social-democraților, acesta fiind chiar motivul adunării.

Antena 3 a precizat că liderii din regiunea Moldovei sunt nemulțumiți și i-ar fi spus lui Ciolacu să facă un pas în spate, iar alt lider să vină la cârma partidului.

Responsabilul cu intâlnirea de lângă Bârlad este Dumitru Buzatu, iar acesta i-ar fi spus actualului lider PSD că membrii simpli nu se simt reprezentanți de Marcel Ciolacu în calitate de președinte, iar la Congres ar fi bine să candideze un alt lider al partidului. De aceeaşi părere ar fi fost Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ, Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, şi Dragoş Benea, liderul PSD Bacău, a mai precizat sursa citată.

Apoi, Ciolacu le-ar fi transmis liderilor PSD din zona Moldovei că ar putea renunța oricând la funcția sa, doar că în momentul de față nu există o alternativă pentru că alţi lideri, cum ar fi Gabriela Firea, nu doresc să-i ia locul. Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, i-a luat apărarea lui Ciolacu, mai relatează sursa citată.