”Eu sper că vor veni cu un plan, mai sunt patru zile până expiră starea de alertă. Vreau să văd fundamentarea Guvernului și părerea specialiștilor. Dacă Guvernul nu vine cu ceva concret, noi am pregătit o lege distinctă.

Este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvernul României, respectiv că vor veni cu cererea de încuviinţare a stării de alertă să cuprindă în primul rând redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport COVID care nu au avut niciun fel de pacient în ultimele 30 de zile, exclus continuarea procedurii de achiziţii publice fără licitaţie sau angajări privind derogare de la lege.

În schimb, considerăm pentru încă o perioadă limitată obligativitatea purtării de măşti în spaţii închise, cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente şi, nu în ultimul rând, distanţarea socială”. ”, a declarat Ciolacu.

Starea de alertă încetează pe 15 iunie și pentru prelungirea acesteia este nevoie de adoptarea unei hotărâri de Guvern care trebuie validată de Parlament.

”Ținând cont de inconștiența Guvernului, care nu e pentru prima oară, știți şi cele trei zile ale prostiei, mai nou, cu mandatele aleșilor locali, noi am pregătit, în cazul în care Guvernul nu vine cu ceva coerent sau ceva să fie pe lege, am pregătit și o astfel de oportunitate, să avem o lege distinctă. Ne-am calculat paşii şi o să intre în vigoare. Sper ca să comunicăm cât mai repede cu Guvernul și să ne facem… să nu punem sănătatea oamenilor… în urma unor disfuncționalități între instituții”, a mai spus Ciolacu.

Miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va avea o discuţie cu premierul Ludovic Orban pentru a conveni o formă legislativă în ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă, astfel încât să fie protejaţi şi oamenii, dar şi economia.