Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu a făcut o mutare cheie! Baronii PSD sunt în alertă (SURSE)
Marcel Ciolacu a făcut o mutare cheie! Baronii PSD sunt în alertă (SURSE)

Marcel Ciolacu a făcut o mutare cheie! Baronii PSD sunt în alertă (SURSE)

PSD își calculeaza atent pașii pe care îi are de făcut în perioada imediat următoare și ia în calcul inclusiv alegerile parlamentare anticipate. Până atunci, liderii PSD au pus la cale planul de bătaie pentru învestirea Guvernului Cîțu.

Pesediștii vor  sta în sală la votul de învestitură a guvernului Florin Cîțu dar vor vota împotrivă. Între timp, Marcel Ciolacu vrea să aștepte să vadă ce se va întâmpla în Parlament și dacă Guvernul PNL va trece de vot. Potrivit unor surse politice, dacă Cabinetul condus de Florin Cîțu va pica, atunci pesediștii vor face o nouă analiză pentru a vedea ce vor face în continuare. În plus, potrivit acelorași surse, PSD ia în calcul să vină cu o noua propunere de premier, spre deosebire de precedentele consultări. Este posibil ca social-democrații să meargă împreună cu Victor Ponta dar este exclusă nicio înțelegere cu PNL pe o formula de guvern de tranziție.

PSD nu exclude varianta alegerilor anticipate. Condiția ar fi ca acestea să fie organizate în aceeași zi cu alegerile locale. Până ca lucrurile să fie clare, Marcel Ciolacu a luat o decizie cheie: el a luat decizia ca baronii partidului să poată candida pentru o funcție în echipa sa, dacă sunt președinți de organizații. „Am anunțat colegii că în echipa mea nu voi merge cu președinți de organizații. Mai mulți colegi au spus că în acest moment este oportună această decizie. Domnul Manda deja e șeful de campanie al PSD și asta o să îi ocupe tot timpul liber. Din echipa pe care o să o prezint la congres o să facă parte doamna Olguța Vasilescu. (….) S-a terminat această luptă în interiorul PSD pentru funcții”, a declarat Marcel Ciolacu.

În plus, potrivit unor surse politice, în PSD ar urma să-și facă loc unii pesediștii care au fost trecuți pe linie moartă în perioada Dragnea-Dăncilă. Un caz aparte îl reprezintă europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Acesta ar ar putea să fie parte din noua conducere a PSD care urmează a fi votată la Congresul de pe 21 martie.

.