Evenimentul Zilei > Actualitate > Marca „Jurnalul Naţional”, scoasă la vânzare. Află care este preţul
Marca „Jurnalul Naţional”, scoasă la vânzare. Află care este preţul

Marca „Jurnalul Naţional”, scoasă la vânzare. Află care este preţul

Marca "Jurnalul Naţional", deţinută de firma Editura Intact, controlată de familia Voiculescu, este scoasă la vânzare prin licitaţie publică.

Potrivit anunţului de vânzare silită, până la data de 8 noiembrie 2012, Editura Intact nu a achitat creanţele cuprinse în 171 de bilete la ordin, drept pentru care, executorul judecătoresc a dispus vânzarea mărcii „Jurnalul Naţional” pe data de 29 noiembrie la ora 11, la sediul Birourlui Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Dumitrache şi Dumitrache.
În vizorul CIP
Preţul de începere al licitaţiei este de 7,6 milioane de lei, adică 1,68 milioane de euro. Valoarea creanţelor rezultând din bilete la ordin depăşeşte 1,4 milioane de euro. Presa relata că în iunie 2011, Editura Intact a intrat în vizorul CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) pentru că a refuzat „în serie" Biletele la Ordin emise în favoarea furnizorilor.
Editura Intact a înregistrat o pierdere de 4,06 milioane de euro (17,1 milioane lei) în 2011 faţă de pierderea de aproximativ 760.000 de euro înregistrată în 2010. Tot în 2011, firma controlată de fiicele lui Dan Voiculescu a avut o cifră de afaceri de 9,69 milioane de euro (41 milioane lei), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Totalul datoriilor se situa la 12,5 milioane de euro (53 milioane lei) şi avea 178 de angajaţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: