Evenimentul Zilei > Actualitate > Maratonul Nisipului din Mamaia, eveniment sportiv internațional
Maratonul Nisipului din Mamaia, eveniment sportiv internațional

Maratonul Nisipului din Mamaia, eveniment sportiv internațional

Peste 700 de sportivi din țară și străinătate au participat, astăzi, la a treia ediție a Maratonului Nisipului din Mamaia, singura competiție din Europa care se desfășoară integral pe plajă. Alergătorii s-au înscris la trei probe, maraton, semimaraton și cursa de 10 kilometri, iar organizatorii, membrii Asociației SanaSport au pregătit pentru această ediție și Crosul familiei, la care au participat părinți și copii.

Startul a fost dat la ora 10,00 de către primarul interimar Decebal Făgădău, în Piațeta Perla din capătul de sud al stațiunii Mamaia, lângă plajă. Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, dar şi crosul „Family Run”, de un kilometru. “Ce a început ca o alergare pe plajă între prieteni a devenit un adevărat eveniment internațional. Numărul de participanți este aproape dublu față de anul trecut, cu participare internațională masivă din Republica Moldova, din SUA, Italia, Grecia, Oalnda, Republica Dominicană”, a spus președintele SanaSport, Daniel Antonaru.

La ediţia din acest an, participanţii au concurat şi pentru o cauză nobilă, fondurile strânse în cadrul evenimentului urmând să fie direcționate pentru reconstrucţia şi modernizarea secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a compartimentului de Prematuri, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social „Dăruieşte primul zâmbet”.

Un singur concurent a participat, din proprie inițiativă, la ultramaraton. Adrian Gemănaru, directorul unui centru pentru copii cu autism din Constanța, alergase deja, de la ora 3.30 o primă cursă de 42 de kilometri pe distanța Mamaia-Năvodari, iar la startul oficial a participat din nou. “Copii bolnavi de autism au un drum lung de recuperare și asta e semnificația drumului pe care l-am parcurs astăzi, un drum de ultramaraton”, a explicat Adrian Gemănaru.