"În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. M.Ap.N. aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe", se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Turcescu s-a spovedit

Duminică seară, în emisiunea ”Actualitatea Românescă”, de pe B1 TV, prezentată de Sorina Matei, Robert Turcescu a mărturisit că a fost lt.-colonel sub acoperire, iar drept dovadă a publicat pe blogul personal mai multe documente care să ateste acest lucru. Livretul militar menţionează că Robert Turcescu a fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militară 02515 B.

Senatorul PSD Daniel Savu crede că este o cacealma

Fost ofiţer SRI în perioada 1992-1999, senatorul PSD Daniel Savu a prezentat trei argumente care dărâmă mărturisirea lui Robert Turcescu despre faptul că a ocupat funcţia de locotenent-colonel sub acoperire în Direcţia de Informaţii Militare.

1. Armata nu are ofițeri acoperiți

2. Un ofițer acoperit nu primește fluturaș de salariu

3. Un acoperit nu are documente de identitate la MApN

Spovedania lui Turcescu a şocat lumea presei

"Am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publica. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor. Eram fariseu. Nu există rețete pentru a sta drept în fata lui Dumnezeu. Acum am spus pentru că așa a vrut Dumnezeu. Am trecut prin clipe chinuitoare. Muream pe interior, mă uscam pe interior. Nu mai puteam să vin aici, seară de seară, la B1 TV și să vorbesc despre ofițerul acoperit care candidează la prezidențiale", este mărturisirea lui Robret Turcescu de pe blogul personal şi de la tv, în emisiunea Sorinei Matei. Spovedania moderatorului de la B1 TV a şocat jurnaliştii, care deja speculează pe marginea subiectului. Mulţi cred că e vorba de şantaj, alţii că totul are legătura cu emisiunea realizată de Turcescu, miercuri, pe tema – Ilie Sârbu, despre care a spus că a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe sau al fostei Direcții de Informații Externe. Totul a pornit după ce socrul lui Ponta a folosit sintagma „colonelul Turcescu” în emisiunea Mădălinei Puşcălău, cu câteva ore înainte.