Potrivit unui sondaj, mai mult de jumătate dintre adulţii britanici sunt de părere că manualele şcolare tipărite vor deveni demodate în cel mult şase ani.

În acelaşi timp, studiul arată că mulţi britanici consideră că noile tehnologii vor permite apariţia şi dezvoltarea unor „cursuri virtuale”.

La această analiză – Pearson Global Learners Study -, realizată de The Harris Poll, au participat aproximativ 11.000 de adulţi cu vârste de până la 70 de ani din lumea întreagă, inclusiv 1.000 de adulţi din Marea Britanie.

Sondajul a descoperit că 59% dintre participanţii britanici la studiu sunt de părere că manualele în format print nu vor mai fi utilizate începând din anul 2025.

Un procent asemănător (56%) consideră că mai mulţi elevi din ciclul primar şi gimnazial vor alege să studieze mai degrabă la „şcoli virtuale” (online) decât să meargă la şcoli tradiţionale în următorii 10 ani.

Aproape şapte britanici din zece (68%) cred că numărul liceenilor şi al studenţilor care vor studia prin intermediul unor cursuri virtuale va fi mai mare decât cel al tinerilor care vor merge la licee şi universităţi tradiţionale.

În plus, 54% cred că YouTube va deveni un instrument primar de studiu, în timp ce 81% consideră că procesul de învăţare va deveni un „un serviciu cu autoservire” (de exemplu folosirea resurselor online gratuite şi a unor cursuri intensive) odată cu înaintarea în vârstă.