”În jurul orei 17:40 am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu la acoperișul unei mansarde a unui bloc cu 5 nivele, situat pe strada Martir Elena Nicoară, Timișoara.

La sosirea echipajelor la locul intervenției incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 450 mp”, relatează Elena Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiș. S-a intervenit cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, şi 40 de pompieri. De asemenea, la locul intervenției au fost prezente şi două echipaje pentru acordarea primului ajutor medical (1 SMURD şi 1 SAJ) echipaje de poliție şi de jandarmi.

În urma incendiului a ars acoperișul şi cele 4 apartamente de la mansarda blocului. Un număr de 47 de persoane au fost evacuate, dar din fericire, nu s-au înregistrat victime. Incendiul a fost lichidat în două ore.

Potrivit pompierilor, mansarda nu avea aviz ISU, însă, în anul în care a fost construită mansarda, anul 2012, nu era necesar să se solicite aviz de securitate la incendiu.

 

Te-ar putea interesa și: