„Credeti că sunt utilizatori legitimi de Twitter? Deloc. Ei sunt armata de roboți a Kremlinului, care sub masca unor utilizatori obisnuiți preiau și distribuie mesajele Russia Today sau Sputnik. Dupa ce rețeaua a fost demascată de studentul Lawrence Alexander, autoritățile ruse au declarat ca aceasta ar fi fost înființata pentru optimizarea motoarelor de căutare”, precizează sursa citată.

Linkul postat pe pagina ambasadei duce la un articol în care Lawrence demonteaza „încă o minciună a Kremlinului”.

La începutul lunii, cercetătorul online Lawrence Alexander a publicat o analiză pe internet a mii de conturi Twitter, care se pare că sunt automate și care reprezintă, de fapt, tentative de manipulare la scară largă a informației, pe rețeaua RuNet. După ce analiza sa a atras atenția presei și rețelelor sociale din Rusia, Alexander a scris acum despre scepticismul legat de rețele și proveniența lor.

„Analiza a 20.000 de postări pe rețelele de socializare identice, pro-Kremlin, pe Twitter, care par a fi o reacție la evenimente și informații recente, s-au dovedit a fi conturi false”, explică el, răspânzând criticilor săi.

Unii comentatori ruși au minimalizat importanța manipulării de către Kremlin a Twittosferei, susținând că postăriler automare și cele reale sunt create doar cu scopuri de marketing sau spam.

Totuși, analiza lui Lawrence demonstrează  că nu există scopuri comerciale în spatele acestor postări, ci este vorba despre o strategie de manipulare a opiniei publice, conform sursei citate