"(…) Toti urla ca sunt ceva legi in Parlament care modifica codurile penale cu scopul de a atrofia abilitatea organelor de represiune ale statului sa combata infractionalitatea. Infatuati imaturi si iresponsabili in roba protesteaza ca ar fi nu stiu ce legi care fac si dreg. Daca va uitati la sesiunea din aceasta dimineata a Comisiei insa veti constata ca in acest moment nu exista niciun proiect concret pe care aceasta Comisie lucreaza. Sunt bucati de proiecte legislative peste care s-au adus fel si fel de amendamtete de unul altul din Parlament.

(…)Ce se intampla acum va demonstreaza cancerul intregii justii romanesti, populata de oameni tineri, imaturi, fara experienta, "iuti" la manie, fara simtul raspunderii, echilibrului, detasarii si a intelegerii unor notiuni elementare de functionare a unui stat de drept.

Pentru cei care nu inteleg procedurile parlamentare, o sa explic un pic babeste ce s-a intamplat:

1. Unul dintre drepturile oricarui parlamentar este fie sa initieze proiecte legislative (daca sunt mai multi) fie sa faca amendamente la proiecte deja existe.

2. Uzitand de acest drept, au fost parlamentari care au facut amendamente la niste proiecte deja inregistrate in Parlament care aveau legatura cu codurile penale. Ca unele propuneri sunt absolut cretine e alta poveste. Aici vorbim despre exercitarea unui drept.

Si ca sa nu dau un exemplu concret din ce amendamente s-au depus, ca sa uit pe cineva, o sa vorbesc simbolic, ca sa se inteleaga mai bine.

Uzitand de acest drept, un parlamentar a depus un amendament la Codul penal ca Pamantul este patrat iar cine nu e de acord cu teza asta e un infractor si trebuie bagat in puscarie. (repet, vorbesc simbolic, sa nu ne trezim ca vor iesi judecatorii si procurorii la proteste si pe ce am scris aici)

Parlamentarul a trimis amendamentul la aceasta Comisie condusa de Iordache.

Cum spuneam mai sus, Comisia abia acum se aseaza sa se inteleaga cum sa discute pe ce li s-a propus, ca nici lor nu le e clar ce-i acolo.

3. Presa, USR-ul, PNL-ul, propaganda ia amendamentul propus cu Pamantul patrat si urla in toata tara ca Parlamentul vrea sa suprime geografia si sa-i lege pe toti profesorii de geografie care invata ca Pamanentul e rotund.

Se fac emisiuni, se dezbate seara de seara, vin "experti" din geografie care arata poze din satelit ca Pamanentul e rotund si nu patrat.

4. Profesorii de geografie (judecatorii si procurorii, cum ar veni) vad emisiunile, citesc in presa, se discuta pe forumurile lor ca nemernicii aia din Parlament vor sa le ia painea de la gura si sa-i si bage in puscarie daca spun ca Pamantul e rotund.

Profesorii de geografie incep sa protesteze: ies in fata scolilor cu lanterne si cu globuri care arata ca Pamentul e rotund.

5. Intre timp se mobilizeaza si studentii de la geografie, care nu pot accepta ca se da o lege care spune ca Pamentul e patrat, asa ca ies si aia la proteste.

6. Apoi se mobilizeaza si studentii de la medicina, tractoare, masini grele, informatica, etc, care toti spun ca este anormal ce face Parlamentul sa dea o lege care suprima, in fond, geografia.

7. In presa internationala apar articole ca in Romania Parlamentul da o lege care instituie ca Pamântul e patrat si profesorii de geografie au iesit in strada sa apere circumferinta Pamantului.

8. Iese Comisia Europeana, Parlamentul European, Washington-ul, constelatia galactica care toate isi exprima ingrijorari ca Parlamentul vrea sa dea o asemenea lege ca Pamantul e patrat.

9. Iese presedintele minerilor (procurorul general) care spune ca este inacceptabil sa se dea o asemenea lege, pentru ca le atrofiaza lor zona de lucru. Ca Pamantul patrat fiind, ar putea sapa pana ies printr-un colt, ori cine stie, sa cada de pe el.

10. Ies oameni pe strazi, se fac proteste impotriva legii date de Parlament ca Pamantul e patrat (…).

Totusi, daca te opresti un pic, faci un pas in spate si te uiti la toata scena, descoperi ca:

1. Nu exista in fapt nici un proiect de lege concret care spune ca Pamantul e patrat.

2. Comisia inca nici nu a luat in discutie o asemenea propunere aberanta.

3. Nefiind luata in discutie nu a fost nici adoptata si nici respinsa.

4. Nefiind adoptata, nu a intrat in Plenul Camerei Deputatilor – care e camera decizionala -, netrecuta fiind de plen nu devine lege, nedevenind lege nu poate fi trimisa la Presedinte pentru promulgare (care nu e obligat sa promulte asa ceva, ci are parghia de a retrimite legea inapoi la Parlament nefiind de acord ca Pamentul a patrat, sau sa o trimita la CCR sa constate aia daca Pamantul e patrat sau rotund).

Si atunci te intrebi: de ce toata isteria asta? Cui foloseste? Este absolut halucinant cat de usor poate fi mintita si manipulata o tara intreaga.

Oameni cu carte, pretinsi intelectuali, care ii critica pe altii ca voteaza pentru un kg de zahar ori pe promisiuni desarte, dau dovada de prostie crasa ajungand sa se isterizeze pe lucruri care nici nu exista. Iar astia se pretind ca-s destepti, carturari.

Daca va uitati la ce se intampla acum in societatea romaneasca si va pastrati uzul ratiunii puteti lesne intelege cum de s-au omorat romanii intre ei in decembrie 1989 si cum de aproape 30 de ani parchetul inca nu a gasit cine a dat ordinele criminale.

Exact acelasi lucru se intampla si acum: se omoara romanii intre ei pe simulatoare care imita "focul la gura tevii" pustii.

Daca pentru popor poti gasi scuze, reactia judecatorilor si procurorilor din aceste zile insa este absolut abjecta.

Ce garantii de echilibru pot acestia oferi cand au astfel de reactii nefundamentate pe o lege ori proiecte de lege care sa puna in pericol ceva, cata vreme amendamentele respective nici nu au trecut de primul pas sa ajunga lege?(…)
Acesti iresponsabili nu pot judeca si ancheta oameni.

Unde au fost ticalosii astia din justitie cand anul trecut au fost modificate de securistul Ciolos si securista Pruna sute de articole din codul penal si de procedura penala prin ordonanta de urgenta?

Tineti-va mintea acasa si nu va lasati manipulati, pacaliti sau folositi", a scris pe contul de Facebook Chris Terhe, anuntând că nu a dispărut de pe reţeau ade socializare aşa cum se credea.

 

Te-ar putea interesa și: