Evenimentul Zilei > International > Manifestație URIAȘĂ la Roma pentru Familie. Organizatorii vorbesc de un MILION de participanți
Manifestație URIAȘĂ la Roma pentru Familie. Organizatorii vorbesc de un MILION de participanți

Manifestație URIAȘĂ la Roma pentru Familie. Organizatorii vorbesc de un MILION de participanți

„NU” uniunilor civile ale persoanelor de același sex, „NU” teoriei genului. Acestea au fost cuvintele de ordine ale manifestației care a strâns sute de mii de oameni sâmbătă la Roma, potrivit estimărilor AFP.

Organizatorii susțin că numărul participanților care au scandat lozinci ca „Familia salvează lumea” și „Să ne apărăm copiii” a atins un milion. Poliția italiană nu oferă niciodată cifre de la manifestații.

Italia este ultima țară din Europa Occidentală care nu recunoaște statutul legalal cuplurilor de homosexuali, dar guvernul lui Matteo Renzi a prezentat un proiect de lege privind uniunea civilă a acestora, care ar urma să fie adoptat până la sfârșitul anului.

Textul actului normativ se află în acest moment la Senat, scrie Le Monde, iar dezbaterile sunt încetinite de miile de amendamente depuse de partidul de centru-dreapta al lui Angelino Alfano, ministru de Interne și aliat la guvernare, care a și făcut apel la manifestații.

Aliații de centru-dreapta ai lui Renzi ar accepta un proiect de uniune civilă a persoanelor de același sex, dar resping două dispoziții esențiale ale proiectului: pensia de urmaș și adopțiile de copii.