”Nu a intervenit nicio suspendare a operaţiunii antiteroriste din cauza ameninţării cu o eventuală invazie a forţelor ruse pe teritoriul Ucrainei, aşa cum s-au grăbit să afirme mai multe mass-media”, a afirmat Avakov.

”Operaţiunea continuă. Teroriştii ar trebui să aibă grijă clipă de clipă. Civilii, în schimb, nu au de ce să se teamă”, a scris ministrul ucrainean pe pagina sa de Facebook. El a indicat că, în acest moment, în ofensiva armatei ucrainene sunt implicate forţe ale Centrului de combatere a terorismului de pe lângă SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei).

În același timp, Rusia a avertizat că va convoca de urgenţă o reuniune a Consiliului de Securitate în cazul în care Ucraina va continua să utilizeze forţa în sud-estul ţării, a anunţat joi seara ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin într-o intervenţie la postul de televiziune Rossia-1.

Ciurkin a declarat că în cazul evoluţiei situaţiei după ce mai rău scenariu în sud-estul Ucrainei, conducerea superioară a Rusiei ar putea să facă uz de permisiunea acordată de Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus) şi să intervină cu trupe pe teritoriul Ucrainei.

Joi dimineaţă, trupele ucrainene au relansat operaţiunea specială la Slaviansk, în estul țării. Confruntările s-au soldat cu între unu şi cinci morţi, precum şi un număr neprecizat de răniţi, cifrele diferind de la o sursă la alta.