Evenimentul Zilei > International > Manevra de ultimă oră a Rusiei. România, în alertă după mesajul lui Putin: „Trebuie s-o rezolvăm o dată pentru totdeauna”
Manevra de ultimă oră a Rusiei. România, în alertă după mesajul lui Putin: „Trebuie s-o rezolvăm o dată pentru totdeauna”

Manevra de ultimă oră a Rusiei. România, în alertă după mesajul lui Putin: „Trebuie s-o rezolvăm o dată pentru totdeauna”

Vladimir Putin anunță ca va face tot posibilul pentru soluţionarea diferendului transnistrean, după o întâlnire cu omologul său moldovean Igor Dodon.

"Vom face tot ce este necesar pentru soluţionarea conflictului transnistrean, vom garanta cu siguranţă acele înţelegeri care pot şi trebuie să apară în cele din urmă pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo", a afirmat Putin.

De asemenea, Dodon şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Rusia – "din partea poporului moldovenesc din partea stângă şi dreapta a Nistrului" – pentru poziţia acesteia în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, conform AGERPRES.

Preşedintele Vladimir Putin a recunoscut încă de la alegerea lui Dodon că apreciază în mod deosebit eforturile acestuia de a normaliza relaţiile ruso-moldovene.

"Apreciem eforturile dumneavoastră de a normaliza relaţiile ruso-moldovene, vedem că acest proces nu este uşor, dar plecăm de la faptul că atât poporul moldovean, cât şi poporul Federaţiei Ruse sunt interesate de o evoluţie pozitivă", a spus şeful statului rus.