"Mă bucur foarte mult pentru Mircea Diaconu şi sper să câştige. (…) O să ia propriile voturi pentru că are suficienţi susţinători, din câte am înţeles PC l-a susţinut foarte tare şi îşi doreşte ca Mircea Diaconu să ajungă în Parlamentul European, Victor Ponta a făcut un apel la votanţii PSD să dea cât mai multe voturi pentru Mircea Diaconu pentru că ei au deja destule şi am încredere că şi voturile PC şi voturile PSD vor fi suficiente ca Mircea Diaconu să intre în Parlamentul European, alături de simpatizanţii săi", a afirmat Ramona Mănescu.

Fostul ministru a argumentat că PNL preferă să nu conteste lista pentru europarlamentare, în contextul în care Mircea Diaconu a fost scos de pe lista partidului pentru alegerile de pe 25 mai.

"Am preferat să nu ni se conteste lista (…) Legea nu este atât de clară şi acum a fost interpretată de ANI era în spiritul ei, în sensul că nu mai poate fi ales pentru o demnitate publică, pentru următoarea perioadă, până în 2015. Dacă o interpretăm în spiritul ei, legea aşa spune, dar iată că legea poate fi interpretată şi în litera ei, aşa cum a făcut o altă instanţă astăzi, care a luat hotărârea că poate să candideze" , a mai spus fostul ministru.