Toate partidele beneficiază de rambursare, nu și PSD, deoarece semnătura de pe documente aparține fostului trezorier, Mircea Drăghici. Acesta a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația că ar fi folosit banii din subvenții ai partidului pentru a-și cumpăra o vilă în Pipera.

 

Banii cheltuiți în campania electorală au fost subiect de ceartă între social-democrați și la Comitetul Național Executiv care a avut loc sâmbătă la Mamaia.

Deoarece liderii PSD șiau împărțit instituțiile pentru ca fiecare să numească ce șefi vor ei, de AEP a răspuns deputata Lia Olguța Vasilescu. Soțul ei, Claudiu Manda a fost unul dintre cei mai păgubiți, are de recuperat aproape o jumătate de milion de lei. Vasilescu este bănuită că s-a răzbunat pe PSD și că ar fi artizana acestei măsuri.

Oprișan, plictisit de discuțiile despre bani

Președinte al PSD Dolj și europarlamentar, Claudiu Manda a avut un schimb dur de replici la CEx cu Marian Oprișan. Manda a cerut nu doar contestarea măsurii luate de AEP și a cerut ca partidul să facă plângere penală împotriva instituției dacă problemele nu au fost cauzate de neștiința celor care au întocmit documentele.

Plictisit de astfel de „mărunțișuri”, baronul de Vrancea i-a spus lui Manda că trebuie să discute aceste aspecte în mediu restrâns, că „nu interesează pe toată lumea banii voștri”. Atât i-a trebuit lui Manda. I-a reproșat lui Oprișan implicarea modestă în campania electorală.

Potrivit eurodeputatului, Mircea Drăghici avea calitatea de a semna documentele financiare ale partidului. Candidații au voie să contribuie cu sume de bani în campanie. Dacă partidul depășește pragul de 3 la sută și există acte care justifică sumele cheltuite, AEP rambursează banii. Rovana Plumb are de recuperat cea mai m

Te-ar putea interesa și: