Toamna este anotimpul potrivit pentru a găti cei mai gustoși ardei umpluți. Acest preparat chiar se află pe lista preferatelor gospodinele din România. Află care este secretul pentru a avea cei mai savuroși ardei umpluți.
- 10-12 ardei grași, de o mărime medie
- 700 de grame de carne tocată din porc și vită
- una sau două cepe (150 de grame)
- jumătate de pahar de orez (75-80 ml, adică vreo 50 de grame) cu bobul rotund
- jumătate de legătură de mărar
- jumătate de legătură de pătrunjel
- o linguriță rasă de piper măcinat
- o linguriță de sare
- o linguriță paprika dulce sau iute (opțional, eu o pun pentru culoare și aromă)
- 250 de grame de roșii pasate sau 200 ml. de bulion
- o linguriță de pastă de roșii
- opțional: un ou întreg sau doar un gălbenuș
- trei frunze de dafin
- sos: 200 de ml. de bulion de roșii concentrat, trei linguri de ulei, două linguri de făină, frunză de dafin, sare, piper, zahăr sau un îndulcitor
Ce trebuie să faci pentru a avea cei mai gustoși ardei umpluți
Trebuie pentru prima dată să scoți cotorul cu semințe al ardeilor. Ulterior, scoate nervurile din ardei și spală-i bine. Odată ce ai făcut acest pas, pune carnea într-un bol mai mare. Vei toca ceapa mărunt și o vei adăuga peste carne. Încorporezi orezul spălat și zvântat, sarea, piperul, paprika, pasta de roșii și verdețurile tocate.
Ardeii pe care i-ai umplut îi vei așeza într-o oală de dimensiuni mari. Separat, vei pune la fiert un litru și jumate de apă. După ce apa dă în clopot, o torni cu grijă deasupra ardeilor din oală. Trebuie să fie suficientă apă încât ardeii să fie acoperiți. Presari un praf de sare, adaugi foile de dafin și pui, din nou, oala pe foc.
Cât timp trebuie să fierbi ardeii umpluți
Atunci când ai observat că apa clocotește, poți turna pasta de roșii sau bulionul. Fierbi ardeii umpluți la foc potrivit spre mic, pentru aproximativ o oră și jumătate. La finalul acestui timp carnea și orezul trebuie să fie fierte. Dacă ai făcut toți acești pași îți mai rămâne doar să prepari sosul.
Încinge ulei într-o cratiță de mici dimensiuni, peste care adaugi făina. Vei amesteca rapid, după care vei turna, puțin cate puțin, 250 mililitri din zeama în care au fiert ardeii umpluți. După ce dă în clocot, sosul va căpăta o textură mult mai densă. Adăugă bulionul și frunzele de dafin. Ulterior, preparatul se mai ține pe foc pentru încă cinci minute, la foc mic. Presari un praf de sare, piper și zahăr și asta e rețeta, notează Playtech.ro.