M?nânci ?i MORI. Lista ALIMENTELOR care pot UCIDE
- Roxana Roseti
- 27 decembrie 2012, 12:21
În fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru c?…nu ?tiu ce m?nânc?!
Unele alimente par s?n?toase, dar speciali?tii spun c? pot con?ine substan?e care, în cantit??i mari, pot provoca multe nepl?ceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune c? majoritatea “delicateselor uciga?e” provin de Asia. Semin?ele ?i sâmburii unora dintre cele mai îndr?gite legume ?i fructe con?in o toxin? numita amygdaline, care în cantit??i mari poate fi foarte toxic?, potrivit Health.com. Merele, perele, mago, piersicile ?i caisele, toate se încadreaz? în aceast? categorie. De?i ingerarea ocazional? sau accidental? nu e periculoas?, speciali?tii ne sf?tuiesc s? fim aten?i. Extrem de toxice Atunci când cartofii sunt expu?i la prea mult? lumin?, ei se înverzesc ?i produc o toxin? numit? solanin?. De aceea suntem sf?tui?i ca, dac? observ?m o zon? verde chiar sub coaj?, zona aceea trebuie bine cur??at?, altfel cartofii devenind periculo?i. De asemenea fasolea ro?ie negatit? este contraindicat?, deoarece con?ine o toxin? natural? numit? lectins. Frunzele de rubarb?: rubarba este vândut? în supermarketuri special f?r? fruze, care sunt extrem de toxice. Majoritatea persoanelor ?tiu c? multe variet??i de ciuperci sunt toxice. Ele nu includ ciupercile s?lbatice vândute în magazine. ?inând cont c? este foarte greu s? distingi care varietate de ciuperci este sau nu este toxic?, suntem sf?tui?i s? cump?r?m numai din locuri autorizate. Versiunea culinar? a ruletei ruse?ti Speciali?tii au alc?tuit ?i un top al celor mai ucig?toare delicatese servite în restaurantele din lumea întreag?, iar majoritatea provin de Asia. Cea mai periculoas? mâncare conform speciali?tilor este Fugu, cunoscut în Occident drept pe?tele balon. Dac? nu este corect preg?tit pe?tele balon este foarte otr?vitor, decesul survenind aproape imediat. Servit cu prec?dere în Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinar? a ruletei ruse?ti. Numai buc?tarii acredita?i au dreptul de a prepara ?i servi Fugu . O alt? delicates? mortal? este caracati?a. Coreenii prefer? s? consume aceast? creatur? marin? vie sub form? de aperitiv. Cu cele 8 tentacule ?i zeci de ventuze caracati?a este o delicates? greu de înghi?it. Conform credin?ei populare cei care m?nânc? delicatesa vor fi mai puternici ?i mult mai energici. Efectele benefice ale caracati?ei nu a fost stabilite, dar, un lucru este sigur rata decesului în urma consumului de caracati?? este crescut?. O alt? delicates? uciga?? este tapioca. De?i este aliment de baz? în multe ??ri din America de Sud, unde este folosit? sub form? de f?in?, r?d?cina de tapioca poate fi mortal?. Frunzele ?i r?d?cinile con?in o toxin? letal?, chiar ?i în doze mici. ?i înc? dou? delicatese mortale: fructul de ackee ?i meduza Echizen. În Japonia meduza uria?? este considerat? o delicates?, dar aceasta poateucide dac? nu este g?tit? corespunz?tor. Speciali?tii mai noteaz? c? lista este mult mai cuprinz?toare, în lume existând multe alte alimente ale c?ror calit??i “criminale” sunt înc? în stadiul de cercetare.