Ea are acum doi copii cu acel bărbat, dar trăiește coșmarul vieții ei. După mai multe luni de chin, a reușit să fugă din Italia împreună cu copiii. Doar că în procesele intentate de tată în România, justiția nu a fost de partea ei și i-am încredințat custodia copiilor tatălui italian

Doar că lucrurile sunt mai complicate și nu s-au terminat aici. În seara în care bărbatul a venit la poartă să-și ia copiii, aceștia nu au dorit să plece cu ei. Poliția era de față, dar executorul judecătoresc nu a avut ce face și în cele din urmă a plecat. 

 Elena Capitanita este o mamă din Iași care de o lungă perioadă de timp luptă pentru a-și ține băieții aproape. Femeia a protestat, alături de câteva zeci de persoane în față Prefecturii din Iași, sperând din tot sufletul că autoritățile române să se implice. 
  
 Viitorul copiilor ei a fost în mână românilor, dar, până acum, nus-am întâmplat așa, relatează sursa citată. Deși Elena Capitanita a declarat de nenumărate ori că a trăit un coșmar alături de italian, autoritățile române se pare că și-au băgat dopuri în urechi. În edițiile trecute, reporterii Bună Ziua Iași v-au relatat pe larg dramă femeii, scrie BZI.
  
 Elena a spus că s-a trezit cu plângeri penale făcute împotrivă ei pe motive închipuite. Ieri, atât Elena, cât și cei doi copii ai săi au trecut prin clipe groaznice. La poartă acestei mame s-au prezentat mai mulți polițiști împreună cu un executor judecătoresc. Cu ei a venit și tatăl copiilor cu un gând clar: să-i ia pe cei doi băieți de lângă mamă și să-i ducă în Italia. 

  
 Instanța a stabilit că italianul îi poate luă pe copii. El a câștigat dreptul de custodie, iar ieri executorul judecătoresc a mers la locuința Elenei să aplice legea. Nu a reușit nimeni să-i determine pe cei doi copii să plece de lângă mamă. 
  
 „Nu au reușit să-mi ia copii. Nu au vrut nici în ruptul capului să plece cu tatăl lor. Francesco Menniti a venit cu partenera lui și mi-a spus să mă întorc în Italia cu băieții. Copiii nu au vrut să plece de lângă mine", a declarat Elena Capitanita. 

Pentru moment, Elena a reușit să-și țină copiii aproape. Cel mai probabil italianul se va întoarce din nou la Iași și va încerca să-i ia din nou pe cei doi minori.

Elena a fost acuzată de răpire internațională. Mai mult decât atât, ea trebuie să plătească în fiecare luna cheltuielile de judecată și nu primește pensie alimentară. Cu toate acestea, reușește să aibă grijă de cei mici și face tot ce poate pentru că lor să nu le lipsească nimic.