Mamaia, destinația anului 2023. Top atracții în stațiunea preferată de români

Sursa foto: Arhiva EVZ

Deși este renumită pentru prețurile sale de lux, stațiunea Mamaia rămâne regina destinațiilor de pe Litoral, fiind renumită pentru nisipul său fin și numeroasele oportunități de relaxare. Stațiunea preferată de Regina Maria a fost aleasă Destinația Anului în cadrul Galei Destinația anului de la Iași. Iată câteva dintre motivele pentru care românii adoră să o viziteze.

“Imense întinderi de nisip, o plajă atât de largă încât sfârșitul i se pierde în depărtare, cu scoici trandafirii ca niște petale de flori aruncate de zâne, băi de mare și acel râs ce izbucnește anume când năvălește asupra ta apa rece…”, scria Regina Maria despre unul din locurile sale de suflet, unde a construit un castel, replică mai mică a celui de la Balcic.

Are una dintre cele mai mari plaje din Europa

În prezent, Mamaia a suferit de pe urma transformărilor radicale aduse de capitalism și are un aspect de multe ori haotic, însă a fost declarată Destinația Anului la Gala de la Iași din luna aprilie. Staţiunea din Constanţa a obţinut un punctaj de 66,66%. Mulţi turişti aleg stațiunea pentru viaţa de noapte animată, cu localuri extravagante, și pentru  festivaluri de muzică.

Plaja sa este una dintre cele mai mari din Europa, cu nisip fin, fără multe pietre și scoici iar intrarea în apă se face lin.

Mamaia este supranumită “Ibiza Europei de Est”, deoarece oferă cele mai multe variante de distracție și diverse cluburi în care se poate dansa până la răsăritul soarelui.

Principalele obiective turistice

1.Satul de vacanță se află în sudul stațiunii și oferă numeroase oportunități. Luna Park, un parc de distracții efervescent, este atracția principală a Satului de vacanță. E dotat cu trenulețe pentru copii, dar și roller-coastere.

Sursa: Dreamstime.com

2.Aqua Magic este cel mai atractiv parc acvatic din țară. Este situat la intrarea în stațiune și oferă piscină pentru copii, topogane multiple și personaje din povești, topogane cu plecări de la 8, 11 sau chiar 14 metri, circuit canion, topogane răsucite, curbate, cu alunecare rapidă, închise sau deschise. Tariful standard este de 60 lei/adulți, iar pentru copii, 30 lei. După ora 15, prețurile sunt reduse: 40 lei/adulți și 20 lei/copii.

3.Insula Ovidiu este situate la 500 metri de malul orașului Ovidiu și la 5 km de stațiune. Are o suprafață de circa 26.000 mp, jumătate din insulă fiind amenajată în scop turistic. Insula Ovidiu reprezintă singurul obiectiv turistic din țară ce funcționează pe o insulă.

4.Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Constanța, atât în sezonul estival, cât și în extra sezon. Pe lângă Delfinariu, include Planetariul și Microrezervația.

5.Biserica Sfantul Mina este cea mai mare biserică din lemn din țară. Se află pe malul lacului Tăbăcăriei și este construită între anii 1995 – 1997. Biserica respectă în cele mai mici detalii stilul tradițional maramureșean.

6.Muzeul de Istorie si Arheologie Constanța este unul dintre cele mai bogate muzee din țară cu peste 430.000 de obiecte.  Pot fi văzute obiecte care datează din paleolitic până în epoca modernă, de origine greacă, romană, bizantină și medieval.

7.Muzeul de Artă Populară Constanța are un patrimoniu format din peste 16.000 de exponate, mărturii ale culturii folclorice din diverse regiuni ale României.

8.Muzeul de Artă Constanța este fascinant pentru iubitorii de artă. Include peste 7.000 de opere de artă românească a artiștilor din perioada timpurie a picturii românești, precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman și întreaga colecție, de peste 70 de lucrări, a pictorului Nicolae Tonitza.

9.Muzeul Marinei Constanța găzduiește mărturii ale evoluției marinei militare și civile, fiind cea mai important instituție de gen din România.

10.Moscheea Carol I reprezintă unul dintre monumentele arhitectonice spectaculoase din România,și este cel ai cunoscut edificiu de cult musulman din țara noastră. Elementele arhitecturale egipteano-bizantine și românești sunt îmbinate într-un amestec unic. Ca semn distinstic este imensa cupolă de inspirație bizantină.

11.Cazinoul din Constanta este prima clădire ridicată la malul mării, după încheierea dominației otomane.

Sursa:Facebook

În 1891, Cazinoul este distrus aproape complet în urma unei furtuni. În 1893, noul Cazino este dat in folosință, fiind amplasat în aproximativ pe locul actualului cazino. În 1903, Daniel Renard construiește o clădire în stil Art Nouveau.În 1911 au fost autorizate jocurile de noroc, iar Cazinoul este dotat cu mese de billiard si mese pentru jocurile de cărți.

12.Gondola din Portul Tomis oferă o plimbare în stil venețian, în portul Tomis. Ambarcațiunea este adusă din Veneția, realizată din 8-9 tipuri de lemn și are de peste 15 ani, relatează amfostinvacanta.