Evenimentul Zilei > Actualitate > Mama vitregă a criminalului din Charleston spune că acesta era copil bun, dar l-a stricat internetul
Mama vitregă a criminalului din Charleston spune că acesta era copil bun, dar l-a stricat internetul

Mama vitregă a criminalului din Charleston spune că acesta era copil bun, dar l-a stricat internetul

Un manifest atribuit lui Dylann Roof, autorului masacrului de la o biserică metodistă din Charleston, frecventată de afroamericani a fost găsit pe un site care ar fi fost creat în februarie. Femeia care l-a crescut spune că Dylann mergea la biserică, era un copil foarte deştept, pe care însă l-a prostit internetul pe care petrecea ore în şir în ultima vreme.

Manifestul glorifică segregarea rasială şi justifică masacrul. "Am ales Charleston pentru că este un oraş istoric din statul meu şi are cea mai mare proporţie de persoane de culoare din ţară. Cineva trebuie să aibă curajul să treacă la acţiune şi îmi imaginez că eu trebuie să fiu acea persoană", a scris criminalul în vârstă de doar 21 de ani, care riscă pedeapsa cu moartea.

Autorul manifestului dezvăluie că a fost mişcat de cazul Trayvon Martin, adolescentul de culoare împuşcat moartal de un poliţist alb în februarie 2012. Acest caz, care a generat emoţii în Statele Unite, l-a determinat să se intereseze de un grup local care militează pentru supremaţia albilor, scrie el. De asemenea, site-ul conţine fotografii cu Dylann Roof. El apare purtând o armă sau afişând steagul federal în locuri din sudul Statelor Unite cunoscute pentru acte segregaţioniste.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina. Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, arestat după acest atac, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un "război al raselor".

Dylann a fost crescut de mama sa vitregă, Paige Mann (foto jos), care a divorţat de Franklin Roof,  tatăl puştiului, în 2008 din cauza bătăilor primite. Pe Dylann l-a văzut ultima oară în urmă cu o lună când a îmbrăţişat-o foarte afectuos şi crede că gestul acela a fost un fel de rămas bun. Paige Mann mai spune că fostul său fiu vitreg era atât de deştept încât se plicitsea adesea la şcoală, nivelul lui fiind cu mult peste cel al colegilor.

A crescut într-o familie religioasă, mergea la biserică, mai spune femeia care este convinsă că răul i se trage de la calculatorul la care petrecea foarte mult timp în ultima vreme căutând “tot felul de porcării” pe internet. “Suntem toţi în stare de şoc pentru că îl vedeam ca pe un copil inofensiv. Ni se părea doar foarte leneş ca toată această generaţie”, a conchis Paige Mann.