„Mama” și „Tata” reprezintă o „rană” pentru familiile „Homo-parentale” și vor fi eliminați

„Mama” și „Tata” reprezintă o „rană” pentru familiile „Homo-parentale” și vor fi eliminați

Elisabeth Moreno, ministrul francez însărcinat cu Egalitatea între Bărbați și Femei (!) vrea să „deconstruiască stereotipele tenace” printr-un „program național de acțiuni pro-egalitate”.

În timp ce Franța este băgată din nou în carantină, cu Parisul și alte opt metropole având interdicții de a circula pe stradă după ora 21, regimul Macron nu încetează să lucreze și la propășirea spirituală a nației.

Astfel, se pregătește scoaterea din documentele administrative oficiale a cuvintelor „Mamă” și „Tată”, deoarece se consideră că ar leza sentimentele unora dintre francezi.

Miercuri, 14 octombrie, ministrul însărcinat cu Egalitatea între Bărbați și Femei, Elisabeth Moreno (foto), a dezvăluit principalele măsuri din noul său plan de acțiuni pentru egalitatea în drepturi, împotriva urii și a discriminării anti-LGBT pentru perioada 2020-2023.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a promis mai cu seamă să continue adaptarea formularelor administrative pentru a include mai bine familiile homo-parentale, punând în discuție termenii „mamă” și „tată”, scrie Le Figaro.

Moreno consideră că prin astfel de măsuri de îmbunătățește viața cotidiană a persoanelor LGBT, iar ameliorarea vieții acestora reprezintă pilonul principal al planului elaborat și aplicat de DILCRAH (Delegația interministerială de luptă împotriva rasismului, antisemitismului și urii anti-LGBT).

„O familie homo-parentală care trebuie să completeze un document administrativ care nu menționează decât două categorii - «mamă» și «tată» - reprezintă o rană pentru părinți și pentru copilul care își vede negată identitatea familiei sale”, a spus ministrul.

Prin urmare, ambițioasa femeie s-a angajat să schimbe această stare de lucruri în viitor, pentru a „participa la deconstruirea stereotipelor tenace” și a „face din persoanele lesbiene, gay, bi și trans cetățene și cetățeni cu drepturi depline”.

Cum era de așteptat, planul nu putea ocoli Scoala și Educația, a avertizat Moreno.

Lupta împotriva homofobiei și transfobiei este deja înscrisă în programele școlare, dar acest lucru nu este considerat suficient, deoarece Elisabeth Moreno dorește să facă „în așa fel încât acest învățământ să fie efectiv” și să „amplifice formarea dată echipelor pedagogice și educative”.

În consecintăță, va fi creat site-ul „A educa împotriva LGBT-fobiei” după modelul celui „împotriva rasismului și antisemitismului”, pentru a „da profesorilor armele de luptă împotriva homofobiei și transfobiei”.

De asemenea, guvernul va încuraja achiziționarea de către documentariștii instituțiilor sale de cărți pentru tineret care să prezinte „diversitatea orientărilor sexuale, a identităților de gen și a familiilor”.

Peste toate, va fi creat un „observator al urii anti-LGBT+” în fiecare instituție de învățământ.