Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mama lui Florin Cîțu a murit. Familia premierului nu a dorit niciodată ca liderul PNL să preia șefia Guvernului
Mama lui Florin Cîțu a murit. Familia premierului nu a dorit niciodată ca liderul PNL să preia șefia Guvernului

Mama lui Florin Cîțu a murit. Familia premierului nu a dorit niciodată ca liderul PNL să preia șefia Guvernului

Premierul României, Florin Cîțu, trece prin momente grele, după ce mama lui a murit. Elena Cîțu suferea, conform informațiilor existente pe piață, de o boală incurabilă.

Mama lui Florin Cîțu s-a stins, vineri seară, după o lungă suferință.

„O veste cumplită primită în urmă cu puțină vreme de către premierul Florin Cîțu: mama domniei sale, din păcate, s-a stins din viață, astăzi, după o suferință cumplită și lungă, o luptă pe care a dus-o în aceste săptămâni discret, așa cum vrea, de altfel, familia premierului Florin Cîțu să fie și ceea ce se va întâmpla de acum încolo, când se vor săvârși toate cele lumești, tot ritualul care se cuvine într-o astfel de întâmplare nefericită în orice famile. Condoleanțe! Dumnezeu să o odihnească în pace! Zilele următoare vor fi extrem de delicate pentru toți membrii familiei premierului Cîțu”, a spus Adrian Ursu, în emisiunea Exces de Putere, de la Antena 3.

Premierul și-a schimbat, în ultima clipă, programul pentru ziua de sâmbătă, când trebuia să participe la prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2021 – Superbet Chess Classic Romania 2021.

Florin Cîțu se afla la Baia Mare când a aflat de tragedie și s-a întors de urgență la București. Premierul a vizitat, vineri, Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare şi a participat la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş.

Cine sunt părinții premierului Florin Cîțu

Familia Cîțu a fost discretă cu aparițiile în presă. Asta și datorită faptului că Florin Cîțu a stat în umbră marea majoritate a timpului din cariera sa politică, devenind o voce importantă din momentul în care a fost luat în calcul pentru postul de premier.

Cu atât mai importante sunt puținele informații lăsate despre familia Cîțu și mai puținele declarații obținute de jurnalistul Andrei Bălan de la familia actualului premier.

Părinții premierului trăiesc într-un sat din județul Vâlcea. Vasile Cîțu, tatăl premierului, spunea că nu și-a dorit ca fiul său să ajungă în fruntea Guvernului din cauza responsabilităților pe care le implică această funcție.

„Vă spun sincer, eu nu îmi doream să fie premier. E și așa tare greu, îl văd rar, are multe responsabilități. Vine pe aici mereu, plimbă câinele prin pădure, normal că ține la locurile astea”, a declarat Vasile Cîțu într-un interviu acordat jurnalistului.

Ce spune Florin Cîțu despre familia sa

Într-un interviu pentru Mihai Morar, Florin Cîțu a vorbit despre familia sa, despre studiile sale și despre locul în care a copilărit, cătunul Tulei, din comuna Golești.

„Ai mei au fost puțin mai relaxați și îmi spuneau „vreau să faci treabă la acele materii, spune-mi care sunt”. Au fost engleză, matematică, fizică, cam aici ne opream. Mergeam la țară, părinții mei ne trimiteau la țară la muncă în fiecare vacanță. Și cum era ultima zi de școală, eram în autobuz și seara eram la țară. Primul lucru pe care îl făceam, mă uitam cu fratele meu și vărul meu în calendarul ortodox să vedem când e cruce cu roșu. Atunci nu mergeai cu vacile, nu munceai, nu făceai nimic. În cruce cu roșu mergeam la pește.

Mergeam la pește cu sapa pentru că așa deviam râul și peștele rămânea. (…) Sunt multe momente frumoase și făceam multe prostii. (…) Familia mea este acolo, merg acolo cu plăcere. Este un loc uitat de lume, este un drum îngrozitor, sunt trei case pe un deal și vreo cinci pe alt deal, dar e fantastic”, a povestit Cîțu.

Întrebat care este persoana cea mai importantă pentru el în acest moment, Florin Cîțu a răspuns: „Este familia și dobermanul”.

Părinții lui Florin Cîțu, conflict cu primarul PNL din localitate

În luna martie 2020, tatăl prim-ministrului dezvăluia un conflict pe care el și mama premierului îl aveau cu primarul din comună.

Subiectul conflictului a fost tocmai drumul care leagă locuința acestora de restul satului, iar Vasile Cîțu spunea atunci că primăria nu e interesată de nimic.

Mama premierului a avut chiar și un proces cu primarul din localitate.

„Domnilor, nu vedeți ce hal de drum e aici? Îți rupi gâtul până aici, nu numai mașina. Dar cine să facă ceva, dacă primăria nu e interesată de nimic? E primar PNL în sat, m-am dus la el să vorbesc, dar știți ce mi-a zis? ‘Să dea bani băiatul mata dacă vrei drum’.

Soția mea a avut proces cu ei pentru o bucată de pădure care ne aparținea, iar ei au preferat să plătească 6000 de lei unui avocat decât să dea banii ăștia ca să facem drumul.

Eu nu mă opresc aici. Când au venit în inspecție de la prefectură, primarul s-a făcut nevăzut, a dispărut când să dea ochii cu mine.

Eu am notificat autoritățile că dacă într-un interval stabilit de timp nu-mi fac drum, îmi fac eu singur unul și apoi pun statul să plătească! Totul e legal. Păi și drumul ăsta de aici, așa cum arată el, tot eu l-am făcut, din buzunarul meu! Cred că cu totul o să mă coste undeva pe la vreo 6.000 de lei”, a spus atunci tatăl premierului.